İZMİR, () - İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesine, kanser hastalıklarında erken teşhise dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla dev bir kalınbağırsak maketi kuruldu. Kurulan maket ile kolon ve meme kanseri hakkında hasta ve hasta yakınlarına bilgilendirme yapıldı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kanserle Dans Derneği tarafından, çocuk ve yetişkin tüm kanser hastaları ile yakınlarına sosyal ve psikolojik destek vermek amacıyla geliştirilen "Elimiz Elinizde" projesi kapsamında kurulan dev kalınbağırsak maketi ile kolon ve meme kanseri hakkında hasta ve hasta yakınlarının bilinçlendirilmesi, farkındalık oluşturulması amaçlandı. Maketin içerisine bağırsağın yapısı, kolon kanseri ve bağırsak hastalıkları ile ilgili bilgiler içeren panolar asıldı. Kurulan stantta, doktorlar ve sağlık görevlileri tarafından dağıtılan broşürler ile kanser hastalıklarının erken teşhis ve tedavisine yönelik bilgiler verildi. Yoğun ilgi gören stantta, maketler üzerinde kendi kendine meme muayenesi gösterildi, meme kanseri hastaları için tasarlanan yaşam bilekliklerinin önemi anlatıldı.
Kanserde erken teşhisin önemine dikkat çeken hastane yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olan kanserin yayılma sıklığı malesef her geçen gün artıyor. Hastalıklarla mücadelede kanserden korunma, erken teşhis ve tedavi konusunda toplumdaki bilinç düzeyinin artması çok büyük önem taşımakta. Bu vesileyle böyle anlamlı bir etkinlik organize eden Kanserle Dans Derneği yetkililerine ve hastane çalışanlarımıza teşekkür ederim" dedi.

FOTOĞRAFLI