BAKANA EL YAPIMI BURSA KILICI
Bursa’daki incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe’yi makamında ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Başkan Altepe, Bursa’nın valilik, büyükşehir belediye başkanlığı ve emniyet birimleriyle birlik içerisinde örnek çalışmalara imza attığını belirterek, bunun sonucunda kentin yaşanabilirlik açısından Türkiye’de ilk sıraya yerleştiğini söyledi.
En hızlı kalkınan 4'üncü dünya ekonomisi olduklarını, bunun son yılların istikrarlı güven ortamının bir sonucu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Bursa’nın en önemli ihtiyacı Ankara’da temsiliydi. Başkentte etkinliğimiz İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da bize katılmasıyla daha da artacak. Projelerin onaylanması daha da hızlanacak. İki bakanlı şehir olmanın avantajını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bursa, gelişmişlik göstergesinde daha üst sıralara yerleşecek” dedi.
İçişleri Bakanı Selami Altınok ise, Bursa’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Bursa’nın İstanbul dışında yerleşmek istediği şehirlerin başında geldiğini, bunu şehre her girişte düşündüğünü ifade eden Bakan Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi de Erzurum’da yaşadığı yıllardan, Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminden tanıdığını söyledi.
Başkan Altepe, ziyaretin anısına Bakan Altınok’a el yapımı Bursa kılıcı hediye etti.

FOTOĞRAFLI