ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’nci yılında Anıtkabir’i ziyaret edelerin arasında bulunan 85 yaşındaki Mehmet Alcansoy ve eşi 83 yaşındaki Müstakime Alcansoy, ellerini öpen gençlere, “Ne olur, burayı Anıtkabir’i, Atamızı unutturmasınlar, yaşatsınlar” diye seslendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’nci yılında Türkiye’nin dört bir yanından gelen on binlerce vatandaş Anıtkabir’e akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren ellerinde Türk bayrakları, kırmızı-beyaz karanfiller ve Atatürk posterleriyle Anıtkabir önünde toplanmaya başlayan on binlerce vatandaş, burada üst düzey devlet protokolünün törene katılışını bekledi. Saat 10.00’dan itibaren içeri girmeye başlayan yaşlısından genine kadar tüm vatandaşların sevgi gösterileri dikkati çekti.

GENÇLER ELLERİNİ ÖPÜNCE GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Anıtkabir’i ziyarete gelen 85 yaşındaki Mehmet Alcansoy ve eşi 83 yaşındaki Müstakime Alcansoy’u gören gençler koşarak yanlarına gitti ve ellerinden öptü. Ellerinin öpülmesi sırasında duygulu anlar yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Alcansoy çifti gençlere, “Ne olur, burayı Anıtkabir’i, Atamızı unutturmasınlar, yaşatsınlar ” diye seslendi. Müstakime Alcansoy, “Yokluğunu çok hissediyorum. Vefatında 6 yaşındaydım ve çok ağlamıştım. Burayı Anıtkabiri, unutmasınlar. Atatürk’ü yaşatsınlar ne olur, bir gün değil her gün hatırlasınlar” diye konuştu. Mehmet Alcansoy ise, “Ne olur kimler hatırlatacaksa, onlar hatırlatsınlar Atamızı; bizler değil tabiî ki, öğretmenler, büyüklerimiz hatırlatsın” dedi.

Alcansoy çifti daha sonra Anıtkabir’de görev yapan sivil askerlerin kolları arasında merdivenleri yavaş yavaş çıkarak mozoleyi ziyaret etti.

89 YAŞINDA TEKERLEKLİ SANDALYE İLE GELDİ

Adını vermek istemeyen 89 yaşındaki tekerlekli sandalye ile Anıtkabir’i elinde Atatürk’ün resmi ile ziyaret eden bir yaşlı kadında gözyaşlarını tutamadı.

Mozoleye kırmızı-beyaz karanfil bırakan vatandaşların bazılarının gözyaşı döktüğü, kiminin dualar okuduğu, bazılarının ise mozelenin bulunduğu alandaki çiçeklere kapanarak burayı öptüğü görüldü.

Asker, sivil, türbanlı, genç ve yaşlı bir çok vatandaşta selfie fotoğraflar çektirerek bugünü ölümsüzleştirmek istedi.

Bu arada Anıtkabir’de geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl tekrarlanacak olan Türk Yıldızları uçaklarının kalp çizme ve Solo Türk uçağının sonsuzluk işareti yapması ile ilgili programı hava muhalefeti nedeniyle son dakika iptal edildi.

Ali Koç’un da aralarında bulunduğu Fenerbahçe Kulübü Derneği üyeleri de ellerinde Türk bayrakları, sarı lacivert takım bayrakları ve “Atam izindeyiz” yazılı eşofmanlarıyla geçen yıl olduğu gibi bu yılda Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir, bugün saat 20.30’a kadar ziyaretçiler için açık tutulacak.