Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bir iş yeri önünde asılı olan Türk bayrağını kopartılarak yerinden alınması olayı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın şüphelisi S.K. ile alakalı araştırmaların devam ederken şahsın Kurtuluş Polis Merkezi Amirliğine olaya konu Türk bayrağı ile teslim olduğu belirtildi.

Şahsın herhangi bir terör bağlantısının bulunmadığı ve olay anında alkollü olduğunun bildirildiği açıklamada, şahsın bayrağı yerinden alarak bağrına basıp eve gittiği ifade edildi. Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle devam edildi.
“Bazı haber sitelerinde bir iş yeri önünde asılı olan Türk bayrağının kopartılarak yerinden alınması olayı ile ilgili haber ve paylaşımların olduğu konunun yerel ve ulusal medya ya bu şekilde yansıdığı görülmüştür. Konu ile ilgili olarak; Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce daha önceden soruşturma başlatılmış olup, araştırmalarımız devam etmekte iken 12.09.2015 günü saat 20.00 sıralarında olayın şüphelisi S.K. isimli şahıs, Kurtuluş Polis Merkezi Amirliğimize olaya konu Türk bayrağı ile birlikte gelerek teslim olmuştur. S.K. isimli şahsın herhangi bir terör bağlantısının bulunmadığı, şahsın olay saatinde alkollü olduğu, Türk bayrağını asılı olduğu yerden alıp bağrına basarak evine gittiği, bayrağımızı yırtmadığı yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde anlaşılmıştır.”