2007 yılında kaçarak Fatma Beyza Yüce ile evlenen Mesut Dal, 2008 yılında baba oldu. Buse Dal ismini verdiği kızına doyamadan vatani görevi için askere giden baba Mesut Dal, döndüğünde karısı ile arasında sorunlar başladı. Yaşanan sorunların çözüme kavuşmaması nedeniyle anlaşmalı olarak ayrılan Mesut Dal, kızının bakımı için velayetinin annesine verilmesine itiraz etmedi.



Zaman zaman kızını ziyaret eden baba Mesut Dal, bir süre sonra kızının kendisine gösterilmediği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme süreci içerisinde kızının dayısı tarafından Norveç’e kaçırıldığını öğrenen baba Mesut Dal, kızını geri almak için harekete geçti.

Yaptığı araştırmada eski kayınbiraderinin nüfus müdürlüğünde kızını, babasıyım diyerek, Rita Y. isminde kimlik çıkarıp, yurt dışına kaçırdığını iddia eden Mesut Dal, 8 yıllık hasretin bitmesi için yetkililerden destek bekliyor.
Baba Mesut Dal, “2007 tarihinde Fatma Beyza Yüce isimli bayanla evlendim. Bu evlilikten 2008 tarihinde Buse Dal isimli bir çocuğumuz dünyaya geldi. Ben Fatma Beyza Yüce ile anlaşmalı olarak boşandım. Müşterek çocuğumuzun velayeti yaşının küçük olması nedeniyle anneye verildi. Fatma Beyza Yüce rızam ve bilgim olmaksızın müşterek kız çocuğumuzu abisi adına nüfusa Buse Rita Yüce adına tekrar kaydettirmiş, sanki kızımız abisinin kızı gibi işlem yaptırmışlar ve benim iznim ve bilgim olmadan bu sahte işlem sonunda Norveç’e götürülmüştür. Ben bu durumdan haberdar olur olmaz doğrudan Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulundum. Eski eşim ve bu işlemle ilgisi olan diğer kişilerden davacı ve şikayetçi oldum. Bunun üzerine, polis merkezine alınan Fatma Beyza Yüce kızımı Norveç’te yaşayan kardeşinin kızı gibi yeni nüfus kağıdı çıkarıp kardeşi ile Norveç’e gönderdiğini, abisinin Buse Rita isminde kızı olmadığını o kimlikteki kızının kendi öz kızı olduğunu itiraf etti. Benim kızım, öz evladım şimdi yabancı bir ülkede yabancı insanların elindedir. Kızımın öz ailesinden ayrı yaşamasına gönlüm razı değil. Kızımın içinde bulunduğu durum ve şartlar beni derinden yaralamaktadır” dedi.

“NORVEÇ HÜKÜMETİ DE KIZIMI DAYISININ ELİNDEN ALDI”

Nüfus müdürlüğüne ve eski eşim ile ağabeyine açtığı davalar neticesinde kızının ellerinden alındığını ve Norveç’te koruyucu aileye teslim edildiğini, buna rağmen eski eşinden ve abisinden şikayetçi olmadığını ifade eden baba Mesut Dal, “Ben kızımı istiyorum. Kızım bana verilmiyorsa an azından ülkemde büyümesini, kendi dilini ve dinini yaşamasını istiyorum. Ben yeniden evlendim. 2 yaşında bir erkek evladım daha var. Oğlum ablasını bana gönderilen videolar ve fotoğraftan tanıyor. Lütfen yardım edin” dedi.

“TORUNUMU İSTİYORUM”

Oğlunun başına gelen olaylar sonrası büyük sıkıntı içerisinde olduklarını dile getiren babaanne Şerife Dal, “Torunumu bize verin. Bize verilmiyorsa kendi vatanında büyüsün” dedi.

Mesut Dal’ın yeni eşi Vildan Dal ise, “Öz annesi olmasam da oğlumdan farkı olmaz. Oğlumun ablasını tanımasını istiyorum. Eşimin yaşadığı sıkıntılara şahidim” diye konuştu.