MEDİCANA Sivasspor yönetimi ile karşılıklı olarak anlaşarak takımdan ayrılan teknik direktör Sergen Yalçın, "Doğru zamanda bıraktığımıza inanıyorum. Medicana Sivasspor en kısa zamanda layık olduğu yere gelecektir" dedi.
Trabzonspor'a 2-0 yenilerek kötü gidişatı durduramayan Medicana Sivasspor'da dün akşam itibariyle takımla yollarını ayıran teknik direktör Sergen Yalçın, bugün son kez takımın başında antrenmana çıktı. Medicana Sivasspor tesislerinde gerçekleştirilen antrenman sırasında futbolcularla kısa bir toplantı yapan Yalçın, takıma veda etti. Takımdaki son antrenmanın ardından açıklama yapan Sergen Yalçın, futbolda bu tür ayrılıkların normal olduğunu ve her teknik direktörün başına geldiğini belirterek şöyle dedi: "Kendimize ve Medicana Sivasspor'a zarar vermemek adına doğru zamanda yönetimle beraber bir karar verdik. Tek başımıza değil yönetimle görüşerek ortak bir karar aldık. En sağlıklısının böyle olacağına karar verdik. Medicana Sivasspor bizim için çok değerli bir yer. Özellikle gönül olarak çok değerli bir yer. Doğru zamanda bıraktığımızı düşünüyorum. Bir enerji değişikliğinin belki daha faydalı olacağını, yeni gelecek hocanın önünde uzun bir süre kredisi olması açısından doğru olduğunu düşünüyorum. Futbolda her zaman başarılı olamıyorsunuz maalesef. Bu tür sonuçlar, biz bu işimizi yaptığımız sürece, bu baskı üzerimizde olacak. Öncelikle Sivas halkına teşekkür ediyorum. Gerçekten burada kaldığımız süre içerisinde bize inanılmaz destek verdi, çok iyi ağırladılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Başkana teşekkür ediyorum. Bizi tercih ettiği ve bu kadar zaman beraber olduğumuz için.
Özellikle Medicana Sivasspor 2'nci başkanı Erdal Sarılar'a teşekkür ettiğini ifade eden Yalçın, "Buradaki zamanımızın büyük bölümünü Erdal Sarılar'la geçirdik, bizimle ilgilendi. Bu bir süreç. İnşallah Medicana Sivasspor bizden sonraki süreçte hak ettiği sonuçları alıp o sıkıntılı bölgeden yukarı çıkacaktır diye düşünüyorum. Çünkü hem oyuncu grubu, hem kalite, hem şehir, hem camia olarak yukarılara layık olan bir camia. İnşallah hak ettiği başarıları yakalar" diye konuştu.
'TOPLAR İÇERİ GİRMEYİNCE'
Bu sezon yolunda gitmeyen tek şeyin sonuçlar olduğunu vurgulayan ve futbol şansının yanlarında olmadığını belirten Yalçın şunları söyledi:
"Son Trabzonspor maçındaki istatistiklere bakarsanız, 9 maçlık etapta futbol şanssızlığına uğradığımızı söylemek normal olur. Çünkü 9 maçın belki 6'sını çok kolay kazanabilirdik. Kazanabileceğimiz maçlardı zaten. Oyun anlamında her alanda üstün oynadık. Futbol şanssızlığı. Biraz da o toplar içeri girecek. Girmediği zaman bu tür şeyler yaşamak zorunda kalıyoruz. Tabi ben teknik direktörlük yapıyorum. Bu bu işin bir parçası. Dünyanın en önemli teknik direktörleri de yeri geliyor görevi bırakmak zorunda kalıyor. Biz doğru zamanda doğru karar verdiğimizi düşünüyoruz. İnşallah bundan sonra Sivasspor bizden sonra çok daha iyi yerlere gelir. İnşallah başka bir zamanda başka şartlarda tekrar birlikte oluruz."
'YORULDUK, ENERJİMİZİN SONUNA GELDİK'
Bundan sonraki kariyer planlaması ve teknik direktörlüğe devam edip etmeyeceği yönündeki soru üzerine de şunları söyledi:
"Şu anda bir planlama yapmıyoruz. Yorulduk biraz. Geçen sezon göreve başladığımız ve bugün bıraktığımız güne kadar gerçekten çok sıkıntılı bir dönem yaşadık. Rahat edemedik. Oynadığımız maçlar, ligdeki pozisyonumuzla geçen sene de sıkıntılı bir süreç yaşadık. Bu sene de o sıkıntılı süreçten bir türlü kurtulamadık. Doğal olarak yorulduk. Kafalarımız da yoruldu. Biraz enerjimizin sonuna geldik. Ekip olarak biraz dinlenelim. Ondan sonra sağlıklı bir karar veririz."
OYUNCULARA BU SÖZLERLE VEDA ETTİ
Bugün kentten ayrılacağını ve takımla vedalaştığını belirten Yalçın, son antrenmanda futbolculara neler söylediği ile ilgili olarak da şunları söyledi:
"Oyunculara şunu söyledim. Bu sürecin her zaman olduğunu, oyuncu gruplarının her zaman teknik direktör değişikliğine alışık olduğunu, ama oyuncuların iyi bir takım olduğunu, güçlü bir takım olduğunu, hiç bir zaman mücadeleyi bırakmamaları gerektiğini, Sivasspor'un gerçek yerinin burası olmadığını, ligde uzun bir süreç olduğunu, telafi edecek çok zaman olduğunu söyledim. Bizim 6 puanımız varsa öbürlerinin 10 puanı var. Arada büyük fark yok. Bir iki galibiyete bakıyor hepsi bu. Bu oyuncu grubunun bunu başarabilecek kalitede olduğunu söyledim. Bizimle belki olmadı ama bundan sonraki süreçte ellerinden gelenin en iyisini yapıp Sivassporu layık olduğu yere getireceklerdir."
Antrenmanı Medicana Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu da izledi.

FOTOĞRAFLI