Saçsızlık nedeniyle aynaya her baktığında morali bozulan 23 yaşındaki Onur Sevinç, saç ektirerek yeni bir hayata başladı. Saç ektiren ve burun estetiği ameliyatı geçiren Sevinç, “Artık küstüğüm aynalarla barıştım. Yeni saçlarımla aynaya bakabiliyorum, çok mutluyum” dedi.
Genç yaşta saçlarının dökülmesi nedeniyle olduğundan 10 yaş yaşlı gösteren İzmirli muhasebeci Onur Sevinç, saç ektirmeye karar verdi. Saçları olmadığı için aynalara küsen Sevinç, 7 yıl saçsız dolaşmanın üzüntüsüyle yaşadı. Çevresinin, “Sen 30 yaşında gösteriyorsun” eleştirisiyle morali çok bozulan Sevinç, saç ektirmeye karar verdi. Sevinç, 6 ay önce İzmir’deki ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Tuna’ya muayene oldu. Dr. Tuna, Sevinç’in saç analizini ve gerekli tetkikleri yaptıktan sonra operasyon için gün verdi.
Onur Sevinç, 16 Mayıs günü saç ekimi için ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezine geldi. Dr. Tuna ve saç ekim uzmanları tarafından Sevinç’in ensesinden alınan 8 bin saç kökü, saçsız bölgeye başarıyla nakledildi.
“10 YAŞ GENÇLEŞTİM”
Henüz 17 yaşındayken saçlarının dökülmeye başladığını ve üst kısmının kel kaldığını ifade eden Sevinç, saçsızlığın hayatını olumsuz etkilediğini belirterek, “Çevremdeki arkadaşlarımın söyledikleri, ‘Çim adam gibi olacaksın’ yorumları açıkçası beni korkuttu. Ancak hiç de korktuğum gibi olmadı. Ameliyatta acı, ağrı duymadım. Saçlarım eskisinden daha iyi oldu. Yeni saçlarımla 10 yaş gençleştim. Beni tanımayanlar; ‘saçlarımı ektirdim’ deyince bana inanmıyor. Saçlarımın doğal olduğunu düşünüyorlar. Artık küstüğüm aynalarla barıştım. Yeni saçlarımla aynaya bakıyorum, çok mutluyum” diye konuştu.
“AMELİYATHANE ORTAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”
ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorları ve Saç Ekibi Birimi sorumlusu Plastik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna, saç ekimi işleminin uzman doktorun yer aldığı uzman bir ekip tarafından, ameliyathane şartlarında gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Lokal anestezi ile yapılan bir işlemin bir ameliyat olduğunu anlatan Dr. Tuna, saç ekimini yaptıkları gencin yaşıyla uygun olmayan bir saç görüntüsü olduğunu söyledi.