AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, AK Parti iktidarlarında, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek, birçok yasal haklar getirildiğini kaydetti.
Çetinbaş, Dünya Kadınlar Günü sebebiyle yaptığı açıklamada, kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymalarının sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağladığını ifade etti.
Çetinbaş, "Kadınlarımız gelecek nesillerimizin en iyi bir şekilde yetişmesini sağlayan yegane mimarlarıdır. Kadınlarımız sıcak yuvalarımızın birleştiricileri, evlatlarımızın anaları, hayatımızın merhamet şefkat abideleridir. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendilerine değil, hem ailelerine, hem de yaşadığı topluma büyük değer sağlamakta ve o milleti iyi bir yaşam düzeyine ulaştırmada yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kadınlara hoşgörü göstermeyen toplumlarda gelişim ve kalkınma hiçbir zaman sağlanamayacaktır. AK Parti kadınlarımızı, kızlarımızı, iş hayatında, okul hayatında ve günlük yaşayışta her şeyin üstünde tutarak kişisel hak ve özgürlükler noktasında birçok yeniliği ve değişimi gerçekleştirmiş, kadınlarımıza hak ettiği değeri kazandırmıştır. AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi iş hayatında çalışan kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık gözetilerek birçok yasal haklar yürürlüğe sokulmuştur. Bu noktada geçmişten gelen adaletsiz ve hakları kısıtlayıcı eşitsizlikler ortadan kaldırılmıştır.Günümüzde tüm yasal düzenlemelere rağmen ne yazık ki kadınlarımız, kızlarımız insanlık nasibinden yoksun bedbahtlar tarafından şiddete uğramakta, maalesef cinayetlere maruz kalmaktadır. Bu vahim tablo yüreğimizi derinden yaralamakta, toplumsal huzurumuzu sarsmaktadır. Şiddete maruz kalarak hayatını kaybetmiş tüm kadınlarımıza, kızlarımıza bir kez daha Allah’tan Rahmet diliyoruz. Kadınlarımıza kalkan elleri, onlara yapılan her türlü şiddeti, tacizi ve cinayetleri bir kez daha lanetliyoruz. Bu suçları gerçekleştiren, canilerin en şiddetli ve ağır cezalar ile cezalandırılmalarını istiyor ve bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa gerçekleşmesi noktasında her zaman destekçisi ve takipçisi olacağımızı önemle vurguluyoruz.Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyorum" ifadelerini kullandı. (EFE)