CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatı tarafından, resmi kutlamaya alternatif olarak düzenlenen organizasyonla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yılı coşkuyla kutlandı. Marşların söylendiği Cumhuriyet Meydanı'nda CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Başkan Serter konuşmasında, 1 Kasım seçimlerinden sonra İzmir'in başbakan çıkartacağını söyledi.
Cumhuriyet Meydanı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92'nci yılı sabah saatlerinde resmi törenlerle kutlandı. Bu törene alternatif olarak CHP İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen tören ise saat 14.00'te başladı. Törene, CHP'li milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları, partililer ve İzmirliler katıldı. Kutlamanın ardından seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "92 yıl önce Cumhuriyet ışığından rahatsız olanlar, o ışığı söndürmeyi düşünenler olduğu gibi, günümüzde de, bu çaba içinde bulunanlar, tek adamlığa özenenler, hukuk yerine fetva düzenini isteyenler yok mudur? Elbette vardır ve ülkemizi ne hale getirdikleri hepimizin malumudur. 92 yıl önce millet olma, kardeş olma bilinciyle kurulan Cumhuriyetimizi bugünlere taşımışken, bugünkü iktidar sahipleri, milleti millete kırdırmakta, teröriste toparlanması için vakit kazandırmakta, daha fazla özgürlük isteyen, hakkını savunan, ülkesinin bütünlüğünü savunan gençlerimize de, terörist muamelesi yapmaktadır. CHP tüm bunların farkında ve karşısındadır" dedi.
HUZURU KILIÇDAROĞLU GETİRECEK
Son dönemlerin en çok ilgi gören liderinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu kaydeden Başkan Serter, "Ülkeye huzuru getirebilecek tek lider olan Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, kuracağımız iktidarı gençlere adamıştır. Elbette Cumhuriyet olmazsa olmazımız, en değerli varlığımız ve namusumuzdur" diye konuştu.
"BELKİ KURBAN EDECEKLER, KORKMAYACAĞIZ"
1 Kasım seçimlerinde herkesin sandık başına gitmesini isteyen Serter, "Neyi oylayacağımızı artık çok net biliyoruz. Yolsuzluk, hırsızlıkla başlayan, ülkedeki kardeşliği bir anda yok etme noktasına getiren, 'Ben seçilmezsem varsın ülke yangın yeri olsun' diyen bir zihniyete 'Dur' demek için ülkesine aşık, milletine sevdalı, 'Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin' diyen bir ismi, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapmak için sandığa gidiyoruz. İktidarları ne pahasına olursa olsun sürsün diye, beyaz toroslarla bizleri tehdit edecek, hatta belki kurban edecekler ama korkmayacağız" dedi. Konuşmanın ardından törene katılanlar marşlar söyledi.

FOTOĞRAFLI