Paris'te, kanlı katliamı gerçekleştiren teröristlerden birini yakalamak için yapılan şafak vakti başlayan ve sıcak saatlerin yaşandığı operasyon sona erdi. Operasyonda bir kadın canlı bomba kendini patlatırken, bir terörist de keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Olayda 7 kişi gözaltına alınırken 5 polis de yaralandı. Paris sokakları operasyon sırasında kamyonlarca askerin taşındığı adeta bir savaş alanına döndü.

SOKAĞA YARI ÇIPLAK ÇIKARTILDI

Gözaltına alınan şüphelilerden biri binadan pantolonsuz olarak çıkarıldı. Fransızın polisinin şüphelinin üzerinde bomba düzeneği olma ihtimali üzerine bu yönteme başvurduğu tahmin ediliyor.


Operasyon havadan da polis helikopteriyle takip edilirken bölgede halka "evinizden çıkmayın ve camlarınızı kapatın" çağrısı yapılmıştı. Güvenlik güçlerinin operasyonunun, Paris'teki saldırılarda yer aldığı bildirilen iki terörist ile saldırı emrini veren Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud isimli zanlıyı yakalamaya yönelik olduğu ifade edilmişti.



Abaaoud'un operasyonda yakalanıp yakalanmadığı konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

CANLI YAKALANDI İDDİASI

Teröristlerin kimlikleri hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Operasyona yakın ve resmi olmayan bazı kaynaklara göre Fas asıllı Belçikalı olan ve bütün dünya polisleri tarafindan "çok tehlikeli" sıfatı ile aranan Abdelhamid Abaaoud'unda canlı yakalandığı öne sürülüyor.

"TERÖRİST OLDUKLARINI BİLMİYORDUM"

Operasyonda tutuklanan ve dairenin sahibi olduğu anlaşılan bir kişi, polis tarafından kelepçelenirken AFP'ye konuştu. Dairesini Belçika'dan gelen iki kişiye bir arkadaşına iyilik olsun diye kiraladığını söyleyen adam, "Terörist olduklarını bilmiyordum" dedi.

Adamın gözaltına alınan kadın arkadaşı da geçen hafta o evde kaldığını ve evin kurallara uygun olayan bir şekilde insanlara kiralandığını söyledi.