Amerikan Time dergisinin her yıl gerçekleştirdiği 'Yılın Kişisi' anketinin bu yıl kazananı Almanya Şansölyesi Angela Merkel oldu.
Time, Merkel için "Özgür Dünya'nın Şansölyesi" ifadesini kullandı. Time'ın anketinde bir kadın, en son 29 yıl önce birinci seçilmişti.
2015'te ortaya çıkan mülteci krizi ve Almanya'daki İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin yükselişinin hatırlatıldığı yazıda, Merkel'in ırkçı gösterilere karşılık olarak ülkedeki Müslüman liderlerle Berlin'de kol kola girerek bir gösteri yaptığı vurgulandı.

Times yılın kişisi anketinde Almanya Başbakanı Angela Merkel birinci oldu




Ekonomik krizin ardından Merkel'in Yunanistan'da "ana hedef" haline geldiğini belirten Time, Merkel'in "geri adım atmaması ve ısrarlı davranmasıyla" Yunanistan'ın daha sert koşulları kabul etmek zorunda kaldığını vurguladı. Dergide, "Onunla aynı fikirde olabilirsiniz de olmayabilirsiniz de, ama o kolay yolu seçmedi" denildi.

LİSTENİN İKİNCİ İSMİ IŞİD LİDERİ OLDU


Time'ın yılın kişisi anketinde ikinci sırada IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'nin yer alması şok etkisi yarattı.

ABD Başkan adayı Donald Trump




IŞİD lideri Bağdadi'nin ardından listeye üçüncü sıradan giren bir diğer isim ise 'ABD'ye Müslümanların girişi yasaklansın, Suriyeli mültecileri geri göndereceğim' sözleriyle gündeme gelen ABD Başkan adayı Donald Trump yer aldı.

Listedeki diğer isimler ise şöyle:
4.ABD’de siyahlara karşı polis şiddetine karşı eylemler düzenleyen “Black Lives Matter” göstericileri
5. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani
6. ABD'li girişimci Travis Kalanick
7. ABD'li eski milli atlet Bruce Jenner