Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından 19 Şubat tarihinde ilan edilen 2 yeni mali destek projesinin tanıtımı Manisa’nın Demirci ilçesinde de gerçekleştirildi.
19 Şubat tarihinde ZEKA tarafından ilan edilen “Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP)" ve "Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı (SOBEP)" tanıtımları devam ediyor.
Demirci ilçesinde gerçekleştirilen toplantıya Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile özel sektör yetkilileri katıldı.
Programın tanıtımını Zafer Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birimi Uzmanı Ahmet Sever, Ömer Akan ve Buket Turamanlar tarafından yapıldı.
Toplantının ilk bölümünde Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) kapsamında TR33 Bölgesi’nde imalat sanayisinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin arttırılarak bölgenin sürdürülebilir ekonomik gelişimine katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi. Program bütçesinin 20 bin TL olduğu ve proje başına başvuru sahibinin bulunduğu KOBİ sınıfına göre 25 bin TL ile 550 bin TL arasında değişen miktarlarda destek verileceği açıklandı.
Toplantının ikinci bölümünde ise, Sosyal Kalkınma ve Beşeri Gelişme Altyapı Mali Destek Programı (SODEP) kapsamında TR33 Bölgesi’nin yaşanabilirlik düzeyini ve beşeri sermayesinin artırmaya yönelik küçük ölçekli altyapı faaliyetlerin destekleneceği belirtildi. Program bütçesinin 10 bin TL olduğu ve proje başına projenin uygulanacağı ilçenin gelişmişlik düzeyine göre 75 bin TL ile bir milyon 20 bin TL arasında değişen miktarlarda destek verileceğini açıklandı.
Her iki program kapsamında da projelerin internet ortamında yer alan Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden hazırlanması gerektiği ve bunun için de son zamanın 3 Mayıs saat 23.59 olduğu açıklandı. Bu zamana kadar KAYS üzerinden onay verme işlemi tamamlanmış olan projelerin 8 Mayıs saat 18.00’a kadar Kütahya’da bulunan Ajans merkezine ve Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illerinde faaliyet göstermekte olan yatırım destek ofislerine elden veya kargo ile teslim edilebileceği belirtildi. Zafer Kalkınma Ajansı tarafından bilgilendirme toplantılarından sonra proje yazma konusunda istekli olan katılımcılara özel eğitim toplantıları düzenleneceği açıklandı. Eğitim toplantılarının 13-20 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlandığı öğrenilirken, eğitim toplantılarına katılmak isteyenler, başvurularını Ajansın web adresi olan http://www.zafer.org.tr üzerinden yapabilecekleri öğrenildi.