İSTANBUL Avcılar'da konser verdikleri sırada "Müslüman bir ülkede Yahudi müzikleri çaldırmam" diye bağırarak bir kişinin engellemeye çalıştığı, iki kişinin Pitbull köpekleri ile üzerlerine geldiği 'Grup Mektup' üyeleri ve diğer amatör sanatçılar için Kültür ve Sanat Parkı'nda sahne oluşturuldu. Belediye Başkanı Handan Toprak, 2 Temmuz’u da yaşamış acılı milletin evlatları olduğunu, Türkiye’de türkü söylemenin ne kadar tehlikeli ve zor olduğunu bildiklerini söyledi.
Deniz Dağhan, Mesut Patak ve Özcan Arslan'dan oluşan amatör 'Grup Mektup' üyeleri 15 Ağustos'ta Avcılar Belediyesi önündeki Havuz Meydanı'nda verdikleri konserde 2'nci Dünya Savaşı sırasında İtalyan partizanların söylediği 'La Çeva' şarkısını söyledikleri sırada yanlarına gelen sakallı, takkeli bir kişi, "Burada her gün Yahudi müziği çalamazlar, ben müsaade edemem, imanım müsaade edemez" diye bağırdı. Cep telefonu ile görüntülenen gerginlik sırasında çevredekiler grup üyelerine destek verdi. Bu sırada yaklaşan yanlarında Pitbull köpeği bulunan 2 kişi de müdahale etti. Tepki toplayan olaydan sonra grup üyeleri aynı yerde mini konser verirken müzik yapmaya açıklarken kendilerine müzik yapacakları yer gösterilmesini istedi.
AMATÖR SANATÇILARA SAHNE
Avcılar Belediyesi, alanlarında önde gelen 10 sanatçının heykellerinin yer aldığı Kültür Sanat Parkı’nda sahne hazırladı. Nazım Hikmet Ran, Aşık Veysel ile Leyla Gencer'in heykellerinin arasına kurulan sahnede Avcılar’daki tüm amatör sanatçıların sokak yerine buraya çıkarak konser verebilecekleri açıklandı. Grup Mektup üyeleri, bu sahneye çıkan ilk amatör sanatçılar oldu ve ısrar üzerine iki kez ‘La Çeva’ şarkısını söyledi.
Avcılar Belediye Başkanı CHP'li Handan Toprak, Barış Manço Kültür Merkezi resim, rölyef ve kurdele nakışı kurslarındaki kursiyerlerin parkta sergilenen eserlerini inceledikten sonra saldırıya maruz kalan ‘Grup Mektup’ üyelerine tam destek verdiklerini söyledi. Grup üyelerinin konser verdiği sahnede konuşan Başkan Handan Toprak, Türkiye’nin ilk ve tek ilçe belediye konservatuarı Avcılar’da kurduklarını, 1001 Çiçek Kadın Korosu'nu oluşturduklarını, türkü söylemeyi kurumsallaştırdıklarını söyledi. Toprak, Avcılar sokaklarında her zaman türküler söyleneceğini, her türlü sanatın sunulmaya devam edeceğini anlatırken, amatör sanatçıların burada özgürce türkülerini söylemesini istediklerini anlattı. Başkan Toprak, şöyle konuştu:
"TÜRKÜ SÖYLEMEK SUÇSA BERABER İŞLİYORUZ"
"Biz türkü söylemenin ne kadar tehlikeli ve zor olduğunu bilenlerdeniz. Bu ülke bu konuda çok bedeller ödemiştir. Sanatçı ve türkü söyleyenlerimiz cezaevlerine atılmıştır. Söylediği türküden dolayı Aşık Mahsuni Şerif’i cezaevine atar ama içeri sazını bir türlü almak istemezler. Der ki; ‘Bu sazı da içeri almak zorundasınız. Çünkü bu suçu beraber işledik. O çaldı, ben söyledim.' Eğer türkü söylemek suçsa biz o suçu beraber işliyoruz. 2 Temmuz’u da yaşamış acılı milletin evlatlarıyız. Bir daha yaşanmasın bu toplumda."
Belediye Başkanı Handan Toprak, Avcılar’da türkü söyledikleri ve direngenliği gösterdikleri için, sanatı en yüce değer olarak taşıyan Mustafa Kemal Atatürk’ün küçük bir heykelciğini ‘Grup Mektup' üyelerine verdi. 
"HİÇBİR ÖRĞÜTÜN İÇİNDE DEĞİLİZ"
İzleyicilerin müzik CD’lerini alarak destek verdiği, hatıra fotoğrafı çektirdiği grup üyelerinden Mesut Patak, uğradıkları saldırı ardından bazı kesimlerin hedefi haline geldiklerini söyledi. Patak, "Hiçbir örgütün içinde de değiliz. Olmayacağız. Bizim bir müzisyen duruşumuz var. Hep böyle kalacağız” dedi.

FOTOĞRAFLI