İZMİR Şirinyer Hipodromu, yeni yarış sezonuna pisti yenilenerek hazırlanıyor. En son 15 yıl önce yenilenen pist için toplam 7 milyon lira bütçe ayrıldığı bildirildi.
Geçen 26 Haziran'daki son yarış ardından 1 Temmuz'da Türkiye Jokey Kulübü tarafından yenileme çalışmasına başlanan Şirinyer Hipodromu, şantiyeyi andırıyor. En son 2000 yılında bakımı yapılan, atların start alıp koştuğu kum ve çim pisti ile idman pistine, 14 bin 500 ton kum, 28 bin 500 metrekare hazır rulo çim, 900 bin ton dere kumu, 36 bin metreküp tarım toprağı, 3 bin 250 metreküp gübre ve 16 bin ton kırma taş kullanılacağı belirtildi. Çim pisten sökülen çimlerin de korunduğunu belirten, Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürlük Danışmanı Orhan Karabıyık ile Şirinyer Hipodrom Müdürü Kaan Eren birlikte açıklama yaptı. Çalışmaların 15 Ekim'de biteceği hipodromda, kış sezonu yarışlarının 1 Kasım'da başlayacağını belirten Karabıyık ve Eren, şöyle dedi:
"Üç pistin uzunluğu artırılacak. Ahırlar bölgesi, kamera kuleleri ve alt yapı tamamen değişiyor. Çalışmalar bittiğinde 3 pist baştan aşağıya yenilenecek. Drenaj kanalı da yenilendi. Eleştirilen son virajın kod farkı ve eğimi de düzeltildi. Mevcut 72 derecelik açıyla dönülen son viraj 76-80 derecelik bir açıyla dönülecek. Pistler yeni otomatik sulama sistemleri ile sulanacak. Çim pistten sökülen çimlerin de bakımı yapılıyor. Onları da burada değerlendireceğiz." 
Yaklaşık 7 milyon liralık bütçeyle tamamlanacak olan hipodromdaki yenileme sonrası, İzmir kış yarışlarının 1 Kasım'da başlayacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI