Marmaris Belediyesi, kış aylarında etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek kırılma ve devrilmelere karşı okaliptüs ağaçlarında derin budama başlattı.
Marmaris Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar Bozburun’dan başlayarak ilçe genelinde devam etti. Vatandaşların şikayetleri de dikkate alınarak özellikle yol kenarında araç ve yayalar için risk oluşturan ağaçlarda budama yapıldı.
Bataklıkları kurutmak amacıyla dikilen tarım arazilerini yok edici özelliğe sahip olan okaliptüslerin en önemli özelliklerinden birinin de çok su tutması olduğunu belirten Park Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, "Okaliptüs ağaçları normal bir ağaca göre kırılma sırasında 3 kat daha fazla hasara neden oluyor, bunun nedeni de ağacın su tutma özelliği. Aşırı kırılgan yapıya sahip ince dalların insan ve araçlara zarar vermesini engellemek amacıyla derin budaması yapılmaktadır. Bu ağaca zarar veren bir budama değil sadece kontrollü büyümesini sağlamaktadır. Zaten ağaç 3 ay gibi bir sürede sürgün vererek yenden yoğun bir yeşil doku oluşturmaktadır. Yeşillendirme çalışmalarında tercih edilmeyen okaliptüs ağaçlarının kesilen dalları da bölgede yaşayanlar tarafından yakacak olarak değerlendirildi" dedi.