Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta ikinci yarının ilk haftasını kötü hava koşullarından kaynaklı ertelemeden dolayı maç yapmadan geçiren Yeni Malatyaspor, sahasında oynayacağı TKİ Tavşanlı Linyitspor müsabakası hazırlıklarına başladı.
Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) antrenman sahasında, teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde yapılan çalışmaya defans oyuncusu Koray Şanlı dışındaki bütün futbolcular katıldı. Malatya’daki ilk çalışmada neşeli oldukları gözlenen sarı-kırmızılı oyuncuların karla kaplı zeminde koşu esnasında zorlandıkları gözlenirken, teknik sorumlu Feyyaz Uçar çalışmanın başında yaklaşık 10 dakika süren bir toplantı yaptı.
Antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Feyyaz Uçar, kötü hava koşullarından dolayı Of ile oynayacakları müsabakanın ertelendiğini hatırlatarak, bu haftaki TKİ Tavşanlı Linyitspor maçına kendi tesislerinde en iyi şekilde hazırlanacaklarını kaydetti.
"TRANSFER ÇALIŞMALARININ BİR KISMINI TAMAMLADIK"
Transferdeki son durumu özetleyerek sözlerine başlayan Feyyaz Uçar, “Transfer çalışmalarının bir kısmını tamamladık. Transferde özellikle takımımıza dinamizm getirecek, genç oyuncular tercih ettik. Sağ olsun yönetimimiz, başkanımız bu konuda bize gerekli kolaylığı gösterdi. Enes gencecik bir evladımız, Mersin’den kiralık aldık. Sadık benim oyuncum. Samet de geldi. O da çok yaşlı bir oyuncu değil. Bir iki oyuncu daha almak için transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Forvet için bir arayışımız var. Aydın’ı yalnız bırakmak istemiyoruz. Özellikle iç saha maçlarında Emrah ile birlikte rekabete girecek. Aydın’a karşı ’orada ben de varım’ diyecek bir forvet arayışımız var. Bir kanat oyuncusu da düşünüyoruz. Onun dışında transferimizi kapatacağız. Ay sonuna kadar da vaktimiz var. Tabi bu süre içerisinde oynayacağımız maçlarda alacağımız skorlar da transfer ilgili düşüncelerimizi biraz daha pekiştirecek” ifadelerini kullandı.
Grubun ilk haftasını da değerlendiren Feyyaz Uçar, “Liderin bu hafta puan kaybetmesi bizim açımızdan iyi oldu. Çünkü Fark 8’e yükselseydi bizim açımızdan psikolojik olarak iyi olmazdı. Neticede onların beraberliğiyle yukarıdaki puan farkı açılmadı. Bu hafta sahamızda oynayacağımız maçta alacağımız galibiyetle lige girmek istiyoruz” dedi.
"BU LİG KOLAY BİR LİG DEĞİL"
Teknik direktör Feyyaz Uçar, bir basın mensubunun ’Malatya’yı bıraktığınız gibi bulabildiniz mi?’ sorusuna ise, “Şehre gece geç vakitte geldim ama yollar baya bir değişmiş. Daha önceyle hiç alakası yok. Şehir büyümüş, değişmiş. Bu şehre de artık bir 1. lig takımı, Süper Lig takımı yakışır. Tabii ki kolay bir süreç değil. Biraz zorlanacağız. Bu lig aslında zannedildiği gibi kolay bir lig değildir. Geçen sene Altay’da çok iyi tecrübe ettim. Mücadele edilmesi gereken, kendine has özellikleri olan bir lig. Yıldız oyuncular alabilirsiniz ama koşmadan bir başarı yakalanması mümkün değil. Biz futbolu üç yönlü oynamaya çalışacağız. Top bizdeyken, rakipteyken ve kimsedeyken. Onlarla ilgili çalışmalarımız sürecek. Bu haftaki antrenmanlarımızda biraz bire bir çalışmalar ve top rakipteyken pozisyon almalarımıza yönelik çalışmalar yapacağız. Yani futbolu her yönüyle oynayıp, rakibe de oynatmadan top kazanıp, kontralar yapmak istiyoruz. Eğer bunu yapabilirsek başarıya ulaşabiliriz” şeklinde cevap verdi.