ANKARA,()- DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Burkina Faso'da darbe girişimiyle alıkonulan geçiş dönemi Devlet Başkanı Michel Kafando, Geçiş Hükümeti Başbakanı Isaac Zida ve diğer  yetkililerin serbest bırakılarak, Geçiş Hükümetinin 'ahiren' görevine dönmesini memnuniyetle karşıladı.
Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Burkina Faso'da 16 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen darbe girişimiyle alıkonulan geçiş döneminin Devlet Başkanı Michel Kafando, Geçiş Hükümeti Başbakanı Isaac Zida ve diğer Burkina Fasolu yetkilileri serbest bırtığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Geçiş Hükümetinin ahiren görevine dönmüş olması memnuniyetle karşılanmıştır. Geçiş Hükümetinin yeniden göreve başlamasının ve ülkede önümüzdeki dönemde düzenlenmesi öngörülen seçimlerin, Burkina Faso'daki demokratik dönüşümü Burkina Faso halkının haklı beklentilerini karşılayarak sağlamlaştıracağına olan inancımız tamdır. Bu süreçte, Burkina Faso'daki meşru otoritelerin işbaşına gelmesine katkı sağlayan, başta Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Afrika Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm ulusal, bölgesel ve uluslararası aktörlerin çabalarını takdirle karşılıyoruz. Uluslararası topluma, kritik bir dönemden geçmekte olan Burkina Faso'ya verilen desteğin devam ettirilmesi çağrısında bulunuyoruz."