SAMSUN (AA) - Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, bir süre önce  iş akdi feshedilen Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB altyapı işi için 18 Kasım'da yeniden ihale yapılacağını bildirdi.

Acar, yaptığı açıklamada, bir süre önce taahhütlerini yerine getiremediği için talepleri doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yüklenici firmanın iş akdinin sonlandırıldığını belirtti.

Yüklenici firmanın ihale şartlarında yer alan yol, kanalizasyon, içme suyu, yağmur suyu ve Telekom altyapı şebekesinin zamanında yapmadığını, bu nedenle yasal ihtarlar ve mahkeme tespitinden sonra iş akdinin feshedildiğini anlatan Acar, "Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB için yeni ihale tarihi belli oldu. İhale 18 Kasım saat 10.00'da Havza OSB Altyapı ihalesi Bakanlık tarafından yeniden yapılacak" dedi.

İhalenin feshedilmesiyle süreci büyük bir kararlılıkla takip ettiklerini dile getiren Acar, şöyle konuştu:

"İhale tarihini erken almamamız halinde OSB'nin altyapı çalışmaları 2016 yılına kalacaktı. Yönetim kurulumuz ve Havza TSO'nun özverili çalışmaları sonucu ihale tarihimiz belli oldu. Nasip olursa Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeniden ihale edilecek. Yönetim kurulumuz adına başta Samsun Valimiz İbrahim Şahin ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.