7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti Trabzon Milletvekili adayı olan Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, seçim döneminde birlikte çalıştığı ekip ile Trabzon’da bir araya gelerek bir çok sosyal ve kültürel etkinliğe katılma fırsatı buldu.
Seçim çalışmaları döneminde alçak gönüllülüğü sayesinde Trabzon halkının takdirini ve sevgisini kazanan Tosun, milletvekili olamasa da halkına hizmet yolunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Özellikle hastası olan hemşerilerini Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ağırlayan ve dertleri ile dertlenerek sorunlarına çözüm üreten Tosun "Cenab_ı Allah bizlere sağlık sıhhat verdiği sürece, makam mevki gözetmeksizin 35 yıllık birikimimizle birlikte insanlığın hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.
Trabzon ziyareti esnasında hayırseverlerden temin ettiği Akülü Araçları engelli vatandaşlar ulaştırarak onların mutluluklarına ortak olan Tosun, 1.Gürgenağaç Buluşmaları’nı sağlayarak önemli bir sosyal birlikteliği imza attı. Tosun "Trabzon’umuz konumu itibariyle her zaman bütünleştirici ve önder bir şehir olmuştur.Tarihimize baktığımızda çok ciddi donanımlı yöneticilerin ve siyasilerin çıktığı bir şehir konumundayız. Bizler de, seçilen milletvekili arkadaşlarımızla birlikte el birliği içerisinde ilimize, ülkemize ve dünyadaki mazlum insanlara hizmet etmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" diye konuştu.