Pereira ikinci yarıda doğruları yakaladı, rakibine 20 dakika tek kale yaptı

Celtic maçının birinci ve ikinci yarısında Beşiktaş derbisinin esintileri vardı

Orta alanda direnç düşünce ya Alper veya Uygar'ı alacaktı ya da savunmayı beşleyecekti, Pereira savunmaya duvar örmeyi tercih etti

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe uzun zamandır Avrupa'da böylesine etkili futbol oynayamıyordu.

7 yıl önce Zico zamanındaki Fenerbahçe özellikle Sevilla maçlarında şampiyonlar Ligi'nde göz kamaştırmıştı. 2013'deki Avrupa Ligi'ndeki yarı finale kadar giden yolda ise genelde kontrollü oyun tercih edilmişti.

Beşiktaş derbisinin kopyası !..

Celtic maçına gelince; Fenerbahçe iyi başladı, topa sahip oldu ama bu 15-20 dakika sürdü. Beşiktaş derbisinde olduğu gibi. Sonra evsahibi takım hükmetmeye başladı. Yine duran toplar ve kanatlardan gelen ortalar Fenerbahçe'yi aciz duruma düşürdü. Beşiktaş derbisinde olduğu gibi peş peşe 2 gol geldi. Devrede fark 1'e indi.

Volkan ve Ozan'ın sakatlanması da Pereira'ya yardım etti

Fenerbahçe ikinci yarı başlayınca skoru eşitledi. Beşiktaş derbisinin kopyası gibi.

Sarı-Lacivertli takım Volkan'ın sakatlanıp Fernandao'nun Ozan'ın yerine ise Diego'nun girmesiyle oyuna tekrar hükmetmeye başladı, topa sahip oldu, daha fazla pozisyona girdi.

Şampiyonlar ligi tecrübesi oldukça fazla olan, Ada Futbolu'nun iyi temsilcilerinden biri olan Celtic'e karşı, hem de müthiş taraftarının yarattığı atmosferde 2-0 geriye düştükten sonra 2-2'ye getirmek kolay değildi.

Direnç düşünce 5'li savunmaya mecbur kaldı

Fenerbahçe 45 ile 65 arasını mükemmel oynadı. Pereira ikinci yarıda doğruları yakaladı, rakibine 20 dakika tek kale yaptı. Ancak takım yorulmuştu.

Rakip Fenerbahçe oynadıkça beklediği için ve Fenerbahçe durunca kenarlardan geldiği için stoperlerin arasının açılacağını düşünen Pereira 3. bir stoper alarak o bölgeyi kapattı.

Orta alanda direnç düşünce ya Alper veya Uygar'ı alacaktı ya da savunmayı beşleyecekti, Pereira savunmaya duvar örmeyi tercih etti.

Fernandao ve Persie rolleri değişti

Persie ile yaşananlar Fenerbahçe'de görülmemiş bir olaydı. Anelka, Alex, Hooijdonk, Andersson gibi yıldızları tarihine yazmış olan Fenerbahçe böylesine sansasyon yaratan bir tartışma ile karşılaşmamıştı.

Ama Pereira bu krizi çabuk atlattı. Persie'nin ilk 11'de başlayıp skor bulamaması, rolleri değişip Fernandao'nun bu kez oyuna girer girmez gol atması Pereira'yı mutlaka rahatlatmıştır.

Portekizli hoca "Patron benim" mesajını bir kez daha verdi

Rotasyonu seven ve sürpriz kararlar veren Pereira, Avrupa maçında yine Fabiano'yu tercih etti. Molde maçının ardından bu karar maç öncesi taraftarlarda endişe yarattı. Caner'in yerine Hasan Ali oynadı. Diego beklenirken Volkan Şen sahadaydı. Pereira'nın buradaki mesajı bir kez daha şunu gösterdi; "Sahada Patron Benim"...

Futbolcuların sadece işlerine konsantre olması ve her an kendilerini hazır tutması için yapılan bu tercihlerin fayda sağladığı hem Celtic karşısında oynanan oyun hem de maç sonu Fernandao'nun şu açıklamalarında da belli oluyor:

"Biz hocanın kararlarına saygı duymak zorundayız. Karar veren hocadır. Robin van Persie oynadığında elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor. Ben de sahada olduğumda onun saygı duyduğunu düşünüyorum. Önemli olan takımdır ve Fenerbahçe'nin kazanmasıdır. Saygı duymalıyız hocanın kararlarına"