EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı. Zeybekci, hiçkimsenin bir gazeteciye görüşleri ve fikirlerinden dolayı saldırmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.
Seçim bölgesi Denizli'ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Büyükşehir Belediyesi'nin Çivril'deki bazı hizmetleri için gerçekleştirilen açılış törenlerine katıldı. Mahallelerde halka seslenen Bakan Zeybekci, 1 Kasım seçimleri için destek istedi.  Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ile AK Parti Denizli milletvekili adayları da Bakan Zeybekci'ye eşlik etti. Bakan Zeybekci, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak gündeme dair çeşitli açıklamalar yaptı.
'SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE İÇİN İNİSİYATİF ALINACAK'
Suriye konusunda dünyanın Türkiye'nin söylediği noktaya geldiğini savunan Bakan Zeybekci, "Suriye baştan sona yok ediliyor, sağlam kalan yerler de yok ediliyor. Herkesin birbirine doğru doğrultulmuş silahları var. Herkesin kendilerine göre doğruları var. Bu süreçte bölünme, parçalanmaya ve darmadağın olmaya da devam edecek. Kaybeden Suriye ve Suriye halkı olacak. Rusya'nın bugünkü Suriye rejimine karşı, halkına zulmeden, yüz binlercesini öldüren, milyonlarcasını yurdundan eden rejime karşı mücadele veren, genel uluslararasının desteklediği Özgür Suriye Ordusu ve diğer halkın temsilcileri olan bu gruplara karşı bombalamaları başladı. Maalesef, karmakarışıklık bir durum ortaya çıktı. Herşeye karşı istedikleri anda bir araya gelebilen dünyanın önde gelen güvenlik konseyi üyelerinin, Suriye'deki bu durumda bir araya gelmemelerini biz çok manidar buluyoruz. Türkiye olarak biz elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kuzeyde çok kısa bir sürede güvenli bir bölge oluşturulması ile ilgili Türkiye inisiyatif alacaktır" diye konuştu.
TEK BAŞINA İKTİDAR OLACAKLARINA İNANIYOR
1 Kasım seçimleri öncesi tablonun 7 Haziran'dan farklı olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "Muhtemelen tek başına iktidar, tek partili bir iktidar ortaya çıkacak, öyle görünüyor. Önümüzdeki bir ayda da milletin eğiliminin bu yönde artarak devam edeceğini düşünüyorum. Tek başına bir iktidarın gelmesi her alanda olduğu gibi, ekonomi ve Türkiye'nin uluslararası alandaki faaliyetlerine olumlu etkisi olacaktır. 1.5 yılda, dördüncü seçimi yapıyoruz. Bunun zaman kaybı olarak da görmeye başlıyoruz. Türkiye yeniden 4 yıllık bir seçimsiz döneme girecek ve ekonomik istikrar anlamında bir toparlanmaya girecektir. Onun için ihtiyaç duyulan tek başına hükümettir, istikrardır. 7 Haziran'dan sonra Türkiye'de bölücü terör örgütünün bir yerlerden aldığı talimatla harekete geçtiğini biliyoruz. Amaçları, Türkiye'nin zayıf kaldığının zannedildiği bir dönemde bölücü terör örgütü belasıyla ekonomik ve siyasi istikrarsızlık yaratmak. Türkiye'yi tam anlamıyla kaosa sürükleme projesini hayata geçirmeye çalışıyorlar. Bu projeleri asla gerçekleşmeyecek, başarıya ulaşmayacaktır" diye konuştu.
'NEFRETLE VE ŞİDDETLE KINIYORUM'
Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırının hatırlatılması üzerine de Bakan Zeybekci, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı insan olarak nefretle kınıyorum. Ahmet Hakan bir gazetecidir. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, eleştirirsiniz veyahut da tam anlamında doğru bulursunuz. Ama hiç kimsenin bir gazeteciye, görüşleri ve fikirlerinden dolayı saldırması kabul edilebilir değildir. Nefretle ve şiddetle kınıyorum. Geçmiş olsun diliyorum. Basına veya özgür düşünceye, insanların özgürce fikirlerine katılmayabilirsiniz ama kişisel haklarına zarar vermeden eleştirebilirsiniz. Özellikle siyasette iseniz, kamu hizmeti görüyorsanız, kamuya açıksınızdır ve eleştirilere de açık olmalısınız. Bu anlamda hükümet olarak Başbakanımız da Ahmet Hakan'a ve gazetecilere saldırılar karşısında tavrını net ortaya koydu. Ben de Nihat Zeybekci olarak söylüyorum; böyle bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Nefretle ve şiddetle kınıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI