Erzurum’un Oltu İlçesi’nde son bir haftadır üst üste yağan dolu ve sağanak yağmurdan kapanan köy yolları dördüncü kez ulaşıma açıldı.
Erzurum’da bir haftadan beridir etkisini sürdüren sağanak yağmur ve dolu yağışı su baskınlarına ve köy yollarının tahrip olmasına neden oldu. Oltu’da kapanan köy yolları bir hafta içerisinde dördüncü kez ulaşıma açıldı. Büyükşehir Oltu Şantiye ekipleri gece gündüz demeden kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için seferber oldular.
Oltu ilçe merkezi ve köylerde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış ilçe merkezinde birçok işyerine ve bodrum kattaki evlere su dolarken köylerde ise yolları tahrip etti. Bir çok köy yolu yaşanan tahribat nedeniyle ulaşıma kapadı.
Erzurum Büyükşehir Oltu Şantiye Ekip Başı Hüseyin Acar, sağanak yağmur sonrası oluşan sel sularının Dutlu köyü ve Koçaklar mahallesi, Güllüce, Bahçelikışla, Örük mezrası, Çengelli ve Vişneli köylerinin yolarının kapanmasına neden olduğunu belirterek, “Akşam iftar saatinden sonra ekiplerimiz yol açma çalışmalarına başladı. Gece sahura kadar devam etti. Ekiplerimiz çalışmaya sabahın erken saatlerinde devam ederek ulaşıma kapalı olan köy yollarını açmış durumdayız. Bazı menfez ve koy sokaklarında dolgu yapmaya devam ediyoruz.” dedi.
Vatandaşlar ise sel felaketinin hemen ardından köylerine ulaşarak göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanına ve Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı ve personeline teşekkür ederek, “Allah’tan gelen afet sonrası devletimizi yanımızda görmek bizi son derece mutlu ediyor” diye konuştular.