Bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla oranla artması satışları düşürdü.
Geçtiğimiz yıl 3 bin 500 liraya satılan danalar bu yıl 4 bin 500 liradan alıcı bekliyor. Hal böyle olunca da kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlar eli boş dönüyor. Bu yıl kurbanlık fiyatlarının yükselmesinin en büyük sebebi et fiyatlarının artması. Zamlanan kurbanlıklara vatandaşlar bakmakla yetiniyor. Bu yılki kurban pazarlarında en uygun kurbanlık ise küçükbaş hayvanlar. Pazarda küçükbaş hayvanlar 600 ile bin lira arasında satılırken, büyükbaş kurbanlıklar ise 3 bin 500 liradan başlayıp 12 bin liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buluyor. Büyükbaş hayvanlarda geçen yıla oranla bin 500 lira yükseliş gözlenirken, küçükbaş hayvanlarda bu rakam 100 lira olarak dikkat çekiyor.
Bursa Panayır Kurban Pazarında satıcı Tacettin Aktaş, “Bu yıl kurbanlıklar geçtiğimiz yıla oranla pahalı bunun en büyük sebebi ise et fiyatlarının artması geçtiğimiz yıla oranla büyükbaş hayvanlarda bin 500 lira artış gözlenirken küçük baş hayvanlarda da bu rakam 100-150 arasında değişiyor. Bu yıl kurban da en uygun kurbanlık küçük baş hayvanlar pazarda 600 ile bin lira arasında küçük baş kurbanlık bulmak mümkün. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda 15 hayvan satmıştık, bu yıl ise daha siftah yapmadık desek yeridir. Vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yüksek buluyor” dedi.
Hayvan pazarına kurbanlık bakmaya gelen Muhterem Mercan isimli vatandaş ise “Geçtiğimiz yıl dört ortak bir araya gelerek büyükbaş kurbanlık kesmiştik. Bu yıl ortaklardan ikisi kesemeyeceğini beyan ederek ortak olmadı. Bu yıl kurbanlık fiyatları çok yüksek geçtimiz yıl 3 bin lira olan bir dana bu yıl 4 bin 500 liradan satılıyor. Asgari ücretle çalışan bir vatandaşın kurbanlık kesmeye gücü yetmiyor” şeklinde konuştu.