GİRESUN (AA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, Bakanlar Kurulu'nun Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2015 yılı içinde devam etmesi yönünde karar almasından üreticiler olarak mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık üreticilerine yönelik Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2015 yılı için de devam etmesi yönünde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsattı. 

Fındık üreticilerinin aylardır kararın çıkmasını beklediğini vurgulayan Karan, "Dört gözle beklediğimiz karar nihayet Bakanlar Kurulu'nda imzalandı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

 Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin fındık üreticilerine önemli katkı sağladığına işaret eden Karan, şunları kaydetti:

"Destek ödemesi fındık üreticilerimize çok ciddi ekonomik kaynak oluşturmakta. 2014 yılı itibarıyla destek süreci sona ermişti. Biz üreticilerimiz için büyük öneme sahip uygulamanın devamı için uzun süredir girişimlerde bulunuyorduk. Fındık üreticisi aylardır müjdeli haberi bekliyordu. Nihayet bugün o haberi aldık. Şu anda gerek biz gerekse de üreticimiz büyük mutluluk yaşıyor. Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin devamı yönünde Bakanlar Kurulu Kararı'nın alınmasından dolayı başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu'na üreticiler adına teşekkür ediyoruz"

Karan, destek ödemesinin gelecek yıllarda da devamını istediklerini, bunu sağlamak için de girişimlerini devam ettireceklerini sözlerine ekledi.