GAP Gazeteciler Birliği’nin düzenlediği 11. GAP Oscarları ödül töreni, yurt içi ve yurt dışından birçok davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

GAP Oscarları’nın 11. ödül töreninde yurt içi ve yurt dışından birçok ünlü bürokrat, siyasetçi, sanatçı buluştu. Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu programa katılamadığı için görüntülü mesajı okundu.

Açılış konuşmasını yapan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, Adıyaman’ın böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yapmasının önemine işaret ederek, gazetecilik mesleğinden bahsetti. Kıymaz, “Bizim vazifemiz ülkeye hizmet edene hizmet etmektir. Toplumun sesi olmak, hislerine, duygularına tercüman olmak; problemleri tespit edip çözülmesi noktasında takip etmek bizim görevimiz” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluklarını dile getirerek, Adıyaman Üniversitesi’nin kurulduğu günden itibaren geldiği konumu anlattı.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu göreve yeni geldiğini ve bir yıl sonra da aynı etkinlikte tüm davetlileri Adıyaman’da ağırlamaktan mutluluk duyacağını dile getirirken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise Adıyaman'ın kardeşlik ve barış kenti olduğunu belirterek, turizm kenti olan Adıyaman’ın açık hava müzesi konumunda olduğunu aktardı. Basının Türk demokrasisinin gelişmesi için önemli hizmetler verdiğini vurgulayan Demirtaş, GAP Gazeteciler Birliği'nin yaptığı çalışmaların da yıllardan beri bu sürece önemli katkı sağladığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Törende yılın başarılı ‘devlet adamı’ ödülünü alan Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, 12 yıldan beri siyaset yaptığını, 2 dönemden beri bakan olarak Kosova Cumhuriyeti’ni kalkındırmak için çalıştıklarını vurgulayarak, Kosova-Türkiye ilişkilerini geliştirmek istediklerini ve bunun için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, ödül törenlerinin Adıyaman'ın tanıtımına önemli katkı sağladığına dikkati çekti.

‘Yılın sanatçısı’ ödülüne layık görülen Fatih Kısaparmak, ödül törenine eşi Şebnem Kısaparmak ile birlikte geldi. ‘Yılın Milletvekili’ ödülünü alan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Adıyaman'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Malatya ile Adıyaman'ın kardeş şehir olduğunu, bölge halkının birlik ve beraberlik ile daha çok yatırım alması gerektiğine işaret etti. Törende ödül alanlar bazı isimler şöyle:

“Yılın Devlet Adamı: Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Yılın Valisi: Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Yılın Belediye Başkanı: Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yılın Milletvekili: Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yılın Sanatçısı: Fatih Kısaparmak, Yılın Yazarı: Sinan Yağmur, Yılın Başarılı Muhalefeti: CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Yılın Başarılı Siyasetçisi: AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Ataş, Yılın Kaymakamı: Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar.”