Antalya’nın Alanya ilçesinde ASMEK tarafından verilen meslek edindirme kurslarına yenileri ekleniyor. İngilizce ve bilgisayar kurslarının ardından talep üzerine Arapça ve diksiyon kurs eğitimi verilecek.
Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) Alanya’da yoğun ilgi görüyor. Akşam verilen İngilizce ve bilgisayar kurslarının ardından talep üzerine artık gündüz de kurslar düzenleniyor. Arapça, İngilizce ve diksiyon kursu almak isteyen kursiyerlerin ağustos ayı itibariyle bu hizmetten faydalanabilecekleri belirtilirken, gündüz kurslarına katılmak isteyen kadınların 3-6 yaş arasındaki çocuklarına da ASMEK bünyesinde açılan kreşte ücretsiz olarak bakılacağı bildirildi. Dikiş-nakış, ahşap boyama, çini, ipek kozası, kuaförlük ve cilt bakımı kursları için kayıtların devam ettiği, vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda farklı branşlarda bir çok kurs açılabileceği ifade edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney yaptığı açıklamada, “Tamamen ücretsiz olarak verilen kurslara vatandaşlarımızın ilgisinin giderek arttığını görüyoruz. Talepler doğrultusunda Alanya’da hem gece hem de gündüz kursları açacağız. Turizm çalışanlarının yanı sıra, her hangi bir mesleği olmayan ev hanımlarını ve gençleri de kurslara katılmaya davet ediyoruz” dedi.