Menderes Belediyesi, yeni kurulan IP santral ile vatandaşlara daha hızlı hizmet sunmayı amaçlıyor.
Menderes Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın desteğiyle yürüttüğü ’Tek Tuşla Menderes’ projesi kapsamında pek çok alanda teknolojik yenilikler yapmaya devam ediliyor. Etüt ve Projeler Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışma kapsamında elektronik belge yönetim sistemi, teknolojik alt yapı güçlendirme çalışmaları, ücretsiz internet servisi gibi pek çok hizmetin hayata geçirildiği Menderes Belediyesi’nde, kurulan yeni IP santralle de vatandaşa daha hızlı hizmet verilmesi hedefleniyor.
TEK NUMARADAN ULAŞIM
Belediyenin tüm hizmet merkezlerinin ve etkinlik alanlarının tek bir telefon numarası altında birleştirilmesini sağlayan sistemde vatandaşlar, belediye hizmetlerinden 0232 700 00 00 numaralı telefonu arayarak yararlanabilecek. Menderes Belediyesi personeline dahili telefonların yanı sıra mobil cihazlardan ve cep telefonlarından kolaylıkla ulaşılmasını sağlayan sistemde, saha ekiplerine ulaşma zorluğu da tarihe karıştı. Yeni IP santral ile artık hızlı iletişimin gerçekleşeceğini kaydeden Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, "Vatandaşlarımız eskiden hizmet merkezlerimiz, etkinlik alanlarımız ve sosyal tesislerimize ulaşmak için ayrı ayrı numaraları aramak zorunda kalıyordu. Bu durum birimler arasında da yoğun bir telefon trafiği yaşanmasına sebep oluyordu. Yeni sistem ile artık bu karışıklıkta ortadan kalkmış oldu” dedi.
Yeni sistemin maddi avantajlarının da olduğunu ifade eden Başkan Soylu, "Dijital santral sistemiyle belediye personelinin diğer birimlerle yaptığı görüşmelerin maliyetinde de azalma gerçekleşti. Sistem sayesinde maliyetler yüzde 95 oranında azalmış oldu" diye konuştu.