Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ üyelerince devlet kurumlarına kendi adamlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğe yönelik geçen yıl aralık ayında başlatılan ve 11 şüpheliden 3'ünün tutuklandığı soruşturma kapsamında "FETÖ/PDY'nin devlet kurumlarına sızma eylemlerinin deşifre edilmesi"ne ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, yaptıkları araştırmalar sonucunda, bazı kişilerin adliye teşkilatının Bursa'daki birimlerine zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru olarak yerleştirildiğini belirledi. Söz konusu devlet kurumlarına FETÖ/PDY tarafından usulsüz evrakla yerleştirildiği tespit edilen ve bu belgelerin teminine iştirak eden 30 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık" suçlamalarıyla savcılık tarafından gözaltı kararı verildi.

Bursa, Ankara, Siirt ve Şanlıurfa'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, FETÖ/PDY tarafından Bursa'da adliye teşkilatına usulsüz belgelerle yerleştirilen ve halen zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru olarak çalışan 24 kişi ile örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 6 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 27'sinin Bursa ve ilçelerinde, 3'ünün ise diğer illerde gözaltına alındığı öğrenildi.

Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.

"FETÖ'nün İK"sına girilmişti


Bursa'da, 3 Aralık 2015'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen bir derneğin 11 yöneticisi ile çalışanı gözaltına alınmıştı.

FETÖ/PDY'nin adliye, emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) gibi anayasal kamu kurumlarına "sızma stratejisi" doğrultusunda eleman temin ettikleri belirlenen 11 şüpheliden 3'ü mahkemece tutuklanmış, 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, yurt dışına kaçtığı belirlenen 3 zanlı hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı.

Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda 10 bin kişinin öz geçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşılmış ve savcılık bu kişilere yönelik çalışmalarını genişletmişti.