Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi'ndeki Habeşti Bölgesi'nde 8 Kasım 2012 tarihinde şehit düşen bordo bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın her yıl Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'ndeki mezarına gelerek babasının evinde mevlit okutan silah arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik de geçen hafta şehit oldu. Seyit Yalçın'ın ağabeyi Ergün Yalçın, "Arkadaşlarının bu yıl gelememesi acımızı artırdı, ilk günkü acımızı yeniden yaşamamıza neden oldu. Biz arkadaşlarının ziyaretiyle mutlu oluyorduk. Her yıl onların gelmesini sabırsızlıkla bekliyorduk. Bu yıl da bekledik ama gelemediler" dedi.
Bordo bereli Uzman Çavuş Seyit Yalçın, 2008 yılında Aksaray Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) öğrenimine devam ederken, annesinin kanser hastası olduğunu söyledi. Hastalıkla mücadele eden annesini daha iyi şartlarda yaşatmak için öğrenimini yarıda bırakan Yalçın, karar verdiği uzman çavuşluk istemi kabul edilerek eğitimi ardından göreve başladı. Özel Kuvvetler Taburu’nda görev yapan Seyit Yalçın, 8 Kasım 2012 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada 3 teröristi etkisiz hale getirdikten sonra şehit düştü.
Aynı çatışmada terör örgütü mensuplarıyla omuz omuza mücadele veren şehidin silah arkadaşları Sadık Aparangil ile Caner Çelik de 3 yıl önceki çatışmadan yara almadan kurtuldu. Aparangil ile Çelik, silah arkadaşlarının ölüm yıldönümünde her yıl Yozgat’ın Bogazlıyan ilçesine gelerek şehit arkadaşlarının mezarını ve ailesini ziyaret etti. Uzman Çavuşlar; Sadık Aparangil ve Caner Çelik, 3 yıl önce şehit verdikleri arkadaşları Seyit Yalçın’ın ölüm yıldönümüne 4 gün kala şehit düştü. Şehit Seyit Yalçın’ın ağabeyi Ergün Yalçın, kardeşinin silah arkadaşlarının ziyaretini beklerken şehadet haberlerini aldıklarını ve acılarının katlandığını belirterek, şunları söyledi:
"Kardeşimin silah arkadaşları, her yıl gelip kardeşimin mezarını ziyaret edip mevlit okuturlardı. Biz de onların bu ziyaretlerinden memnun oluyorduk. Bu yılda bekledik ama gelemediler. Kardeşimin silah arkadaşları Sadık Aparangil ve Caner Çelik’de geçtiğimiz hafta şehit düşmüştü, diğer arkadaşları da operasyondaydı. Acımız tarif edilemez ilk günkü acılarımız tazelendi."
Seyit Yalçın'ın ağabeyi Ergün Yalçın, 2012 yılında kardeşi Seyit Yalçın’ı şehit verdikten 1 ay sonra da kanser hastası annelerini toprağa verdiklerini belirtti. 

FOTOĞRAFLI