ORDU (AA) - Ordu Barosu, "Atatürk'e hakaret edildiği" iddiasıyla Akit TV hakkında suç duyurusunda bulundu.

Barodan yapılan yazılı açıklamada, Akit TV hakkında, "Zulüm 1938'de son buldu, Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü" ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulduğu bildirildi.

Yayınlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi anısına hakarette bulunulduğu ve milyonlarca insanın kin ve nefrete teşvik edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yayının akabinde çok büyük tepkiler gelmiş, birçok kişi ve kurum tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, kanala RTÜK tarafından da ceza kesilmiştir. Ordu Barosu Başkanlığı olarak bizler de Ordu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, hakaretlerin ve asılsız iddiaların cezasız kalmaması yönünde irade beyanında bulunduk. Ordu Barosu avukatları olarak, Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında, adaletin ve demokrasinin gereğini her daim yerine getirmekten ve adaletin yılmaz bekçileri olmaktan onur duyuyoruz. 

Bu ve benzeri saldırıları yapanların asıl gayesi, halkı kışkırtmak, kargaşa yaratmak ve halkımızın gönülden bağlı olduğu değerleri yıpratmaktır fakat her 10 Kasım sabahı, saat 09.00'u 5 geçe zamanın durduğu bir ülkede, bunu başarmaları mümkün değildir. Yine de söylenenlere sessiz kalmamız asla beklenemez. Şundan eminiz ki cumhuriyetimizin kazanımlarının, demokratik, laik hukuk devleti olmanın gereği sorumluluklarımızı, tüm gücümüzle ve varlığımızın son gününe kadar yerine getireceğiz."