MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Yörük Şenliği', kortej yürüyüşü ile başladı. Birlik beraberlik mesajlarının verildiği yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu.
Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen Turgutlu 2'nci Yörük Şenliği, mehter takımı öncülüğünde kortej yürüyüyle başladı. Atatürk Bulvarı Koza Pazarı'ndan başlayan kortej yürüyüşüne, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş, MHP Turgutlu İlçe Başkanı Ahmet Köktopçu, Turgutlu Yörükler Derneği Başkanı Mestan Avşar, milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Turgutlu çevresinden gelen yörükler ve çok sayıda kişi katıldı.
Yöresel kıyafetleriyle renkli görüntüler oluşturan Yörükler, kortej eşliğinde Irlamaz Vadisi'nde yer alan mesire alanındaki Yörük çadırlarına gitti. Katılımcılara, burada keşkek, topalak gibi yöresel yemekler ikram edildi. Yörüklere ait eserler sergilendi, halk oyunları gösterileri sunuldu. Amfitiyatro'da saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.
Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mestan Avşar, şenlikteki konuşmasında, "Amacımız atalarımızdan gelen Yörük ve Türkmen geleneklerini, örf ve adetlerini yaşatmak ve geleceğimiz olan gençlerimize aktarmak, büyük dirilişi başlatmak ve bütün Yörükleri ve Türkmenleri bir araya toplamak. İnşallah Yörük ve Türkmenler'in yeniden bir olma, diri olma, birlik ve beraberlik içinde yaşama ateşini yakmış bulunmaktayız. Allah izin verirse birlikte çok işler başaracağız" dedi.
Daha sonra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Yörük Türkmen Birliği Genel Sekreteri Fahrettin Beşli ve Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan birer konuşma yapıp, birlik beraberlik mesajları verdi.

FOTOĞRAFLI