Ömür AVCI/TRABZON,()– TRABZONSPOR teknik direktörü Şota Arveladze, göze hoş gelen, son ana kadar kazanmayı arzulayan futbol oynamayı amaçladıklarını belirtti, "Önemli olan mağlup olmak ya da galip gelmek değil, sahadan alkışlanarak ayrılabilmek" dedi.
"BURASI RUHUMU TESLİM ALDI"
Aradan süre geçmesine rağmen hala Trabzonspor’a yeniden dönmenin heyecanını yaşamaya devam ettiğini ifade eden Şota Arveladze, bu konuda şöyle konuştu:
"Buradan fiziksel olarak ayrılmıştım ama Trabzon ruhumu teslim aldı. Şimdi yeniden ruhumu teslim alan bu şehirde nefes almamı, bu kentin kokusunu, insanının heyecanını yeniden hissetmemi sağlayan herkese teşekkür ediyorum."
"TEK BAŞINA OLMAZ"
Şota Arveladze, "Benden öncekiler yapamadı, ben yapacağım" iddiasıyla bordo mavili takımda göreve başlamadığını söyledi, "Biliyorum ki, bu benim tek başına yapacağım bir iş değil. Futbolcu, çalışan, taraftar, medya, yönetim ve teknik heyetin hep birlikte aynı havayı soluması, başarılı olmayı yürekten arzulaması istenileni elde etmenin temel kuralı" ifadesini kullandı.
"ÖNEMLİ OLAN"
Trabzonspor’da yüreğini sahaya koyan, son ana kadar galibiyeti kovalayan ve güzel futbol oynamaya çalışan futbolcuların görev yapacağını vurgulayan Şota, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Önemli olan mağlup olmak ya da galip gelmek değil. Benim önemsediğim konu sahadan alkışlanarak ayrılabilmektir. Trabzonspor bize büyük mutluluklar vermeye hazır. Yeter ki biz de bu mutluluğa katılmaya hazır olalım. Benim tek isteğim ve dileğim, mutlu bir camianın parçası olabilmek."
MİLLİ TAKIMA ÖVGÜ
Uzun yıllar Hollanda’da futbol oynayan Şota, Konya'da Hollanda karşısında 3-0 galip gelen milli takıma da övgü yağdırdı. Şota, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu maça bir tebrik yeterli değil. Bu süper bir galibiyet. Türkiye öyle futbol oynayacaksa, dünya konuşur" dedi.

FOTOĞRAF