KUZEY Irak'taki PKK kamplarına dün gece düzenlenen sınır ötesi hava harekatının merkezi olan Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nde bugün sabah saatlerinden itibaren sesizlik hakim. Sabah saatlerinde kalkan 3 savaş uçağı da bir süre uçtuktan sonra yeniden üsse döndü.
PKK'nın Kuzey Irak'taki kampları olan Kandil, Hakurk, Metina, Zap, Gare, Avaşin-Basyan'a yönelik dün gece hava harekatı başlatan Türk savaş uçaklarının kalktığı Diyarbakır 8'inci Ana Jet üssünde bugün sesizlik hakim. Sabah saatlerinde kalkan 3 savaş uçağı bir süre uçtuktan sonra piste iniş yaparken, Irak'taki Kürt kaynakları, bugün Kuzey Irak bölgesindeki PKK kamplarının bulunduğu alanların üzerinde sadece keşif uçuşlarının yapıldığını söyledi.
Dün akşam saat 22.30'da savaş uçaklarının Diyarbakır'da havalanması ile başlayan hava bombardımanı sabah saatlerine kadar sürerken, sınır ötesindeki son bombardımanın Kandil ve Hakurk bölgesine yapıldığı belirtildi. Savaş uçaklarının bombalamasının yanı sıra sınıra konuşlu bulunan obüslerden de PKK kamplarının topçu ateşi altına alındığı belirtildi.    FOTOĞRAF