EMNİYET AÇIKLAMA YAPTI
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Gölcük'te çalışanları ve müşterileri rehin alarak bankayı soymaya kalkışan  tersane işçisi İsmail İpek ile ilgili açıklama yaptı. Soyguncunun 12 kişiyi rehin aldığı, özel güvenlik görevlisinin silahını aldığı bildirilerek, müzakereler sırasında özel güvenlik görevlisinin dışarı kaçtığını, 7 kişinin ise üst katın pencerelerinden aşağı atladığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Eylemci, Suriyeli ve çocuklarının rahatsız olduğunu, paraya ihtiyacı olduğundan dolayı bu eylemi gerçekleştirdiğini beyan etmiştir. Eylemcinin banka soygunu eylemini ailesinin ve çocuklarının rahatsız olduğunu, böbrek ihtiyacı olduğundan paraya ihtiyacı olduğu için bu soygunu gerçekleştirdiğini beyan etmesi üzerine eylemciye ailesinin ve çocuklarının tedavisi için gereğinin yapılacağı, kendisi başta olmak üzere hiç kimsenin zarar görmeyeceği sözü verilmiş olmasına rağmen müzakere sonunda eylemcinin üzerindeki bombaların patlayacağı, bankayı yakacağı, rehinelere zarar vereceğini beyan etmesi ve rehinelere elindeki silahı doğrultması, kağıt parçalarını yakmaya başlaması ve rehinelere zarar gelmeyecek şekilde soyguncunun boşluk anı yakalandığı anda operasyona karar verilmiş, operasyon sonucu 4 rehine sağ salim dışarı çıkarılmış, eylemci ağır yaralanmıştır. Operasyona katılan 1 özel harekat polisi ayağından yaralanmıştır."
Bomba uzmanlarının soyguncunun üzerindeki bomba görüntüsü verilen düzeneği etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Olay yerinde eylemcinin 2 çöp torbasına koyduğu 1 milyon 38 bin 700 lira ile banka içerisinde yere saçılmış 688 bin 180 lira olmak üzere toplamda 1 milyon 726 bin 980 lira ile 2 adet tabanca ve tabancaya ait fişek ve kovanlar elde edilmiştir. Eylemcinin kimlik tespiti çalışmalarında Gölcük'te ikamet eden Türk vatandaşı İ.İ. olduğu tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.