Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adıyaman İl Başkanlığına seçilen Hüseyin Özgün, görevi eski Başkan Mithat Solgun’dan devraldı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurul ile MHP Adıyaman İl Başkanlığı seçilen Hüseyin Özgün, eski başkan Mithat Solgun’dan görevi devraldı. Parti binasında düzenlenen devir teslim töreni il başkan adaylarının hepsi katıldı. Mithat Solgun, Hüseyin Özgün’e Kur’an-ı Kerim, Türk Bayrağı ve parti mührünü teslim etti.
Solgun, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Cenabı Allah birlik beraberliğimizi daim etsin. Bütün adaylarımız buradalar. Hep beraber el ele gönül gönüle bu hareketi bir yere götürmenin çabası içerisindeyiz. Yeni seçilen başkana başarılar diliyorum. Bu koltuk sorumluluğu, manevi değeri olan bir koltuktur. Bu davanın şehitlerinin manevi sorumluluğu buradaki yöneticilerimizin omuzlarındadır. Onların ideallerini gerçekleştirmek için bu mücadeleyi canla başla vermeliyiz” dedi.
MHP İl Başkanı Hüseyin Özgün, MHP’yi birlikte yöneteceklerini belirterek, “Bu devir teslim sadece bana değil, bütün MHP’lilere yapılıyor. Burada şahıs söz konusu değildir. Biz ne yaparsak tüm adaylar birlikte yapacağız. Medya önünde söz veriyorum. Üç adaydan hiçbir şey gizlemeden, hiçbir ülkücüden bir şey gizlemeden, en az ayda 1 defa istişare toplantısı yapacağız. Birlikte karar alıp, adım atacağız. Mithat Başkanın bıraktığı yerden devam edeceğiz. Taraf olmayacağız, herkesin tarafı olacağız. Herkesin neferi olacağım, partimiz sürekli açık olacaktır. İlk olarak Kahta ilçemize teşkilat kurma çalışmaların başlayacağız. İlçe başkanlarıyla toplanıp köy ve mahalle sandık görevlilerinin tespitine gideceğiz. Sandık görevlilerimizi ülkücü idealine inan kişilerden belirleyeceğiz. Biz burada bir seferberlik ilan edip ülkücü camiayı ayağa kaldıracağız. Teşkilatına bağlı, genel merkezine bağlı bir ekip olacağız. Ülkü ocaklarının, gençlerin çok önemi vardır. Bu davayı ayakta tutan ülkücü gençlerimizdir. Görevde kaldığımız sürece ülkücü gençliğin önünü açacağız. Bu şerefli görevi şerefiyle devam ettirmeyi Allah bize nasip eder inşallah” dedi.