Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Ramazan Bayramı öncesi 250 polisle 'huzur operasyonu' yapıldı. Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, yerli ve yabancı misafirlerin huzur ve güven adasında keyifli ve huzurlu bir bayram ve tatil geçireceklerini söyledi.
Ramazan Bayramı öncesi Kuşadası'nda yapılan huzur uygulamasına 250 polis, katıldı. İlçenin tüm giriş ve çıkışlarını tutan polis, tüm işyerleri ve eğence mekanlarını gezdi. Şüpheli araçlar ile kişileri kontrol etti. Yaklaşık iki saat süren uygulamada 165 işyeri ile 360 araç kontrol edildi. 2025 şahısın kimlik kontrolü yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Bir ruhsatsız pompalı tüfek ile 21 fişek ele geçirildi. Kumar oynatan, ruhsatsız üç işyeri hakkında da işlem yapıldı.
Narkotik köpeği Aşil'in de görev aldığı operasyonun 26 noktada aynı anda başladığını söyleyen Emniyet Müdürü Batçıoğlu, "26 noktada 250 personel ile şehrin tamamında uygulama yaptık. Bayram öncesi kötü niyetli olabilecek kişilere yönelik caydırıcı bir çalışma yapıldı. Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirmeleri için elimizden gayreti göstereceğiz. Kuşadası bayram boyunca yoğun olacak, bunun sinyallerini almaya başladık. Bu nedenle şüpheli araç ve kişiler üzerinde bayram boyunca uygulamalarımız devam edecek. Ayrıca ekstra güvenlik önlemleri alındı. Halkın yoğun olduğu bölgelerde yaya devriyeleri, sahillerde bisikletli timlerimiz görev yapacak. Turizm ve kentimiz güvenliği açısından çok iyi bir noktadayız. Kent güvenli olursa turist gelir, güvenli değilse gelmez. Elimizden geldiğince Kuşadası'nı Türkiye'nin en güvenilir turizm merkezi haline getirmeye çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI