MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki bir sahilde bulunan işletmenin önünde, ücret ödemeden güneşlenmek ve denize girmek istemesi üzerine dövülen Necmi Buğdacı'ya saldırdığı öne sürülen işyeri çalışanı R.P.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Geçen yıl 23 Ağustos'ta Marmaris'teki bir işletmenin önünde 20 liralık şezlong ücreti ödemeden güneşlenip denize girmek isteyen 47 yaşındaki Necmi Buğdacı, iddiaya göre, çıkan tartışmada işyerinin çalışanı olan R.P. tarafından dövüldü. Konu mahkemeye taşındı. Marmaris 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık R.P.'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Temyiz yolu açık kararda, hükmün açıklanması da 5 yıl geri bırakıldı.
Buğdacı'nın dövülmesi üzerine kurulan 'Sahiller Halkındır' platformu, kararın ardından basın açıklaması yaptı. Plajda toplanan platform üyeleri adına konuşma yapan Buğdacı, "Yaklaşık bir yıldır süren dava nihayet sonuçlandı. Anayasal hakkımız olan 'kıyılardan serbestlikle faydalanma' hakkımıza yapılan zorbalık 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bizler bu mücadeleyi sürdürürken en çok karşılaştığımız eleştiri 'iyi de işletmeler olmasa kıyılar leş gibi, ortalığı pislik götürür' oldu. İyi de güzel kardeşim halk plajı diye ayrılan mendil kadar yerlerde ne tuvalet ne de duş var. Belediyemizin de üstüne düşeni yapması gerekmiyor mu? Bir diğer konu 'iyi de turizm şehriyiz işletmeler de elbet para kazanacak ne yani o kadar işgaliye ödüyorlar şezlongdan para kazanmasın mı?' İşletmelerle hiçbir sorunumuz yok ve elbette para kazanmalarını biz de istiyoruz. Boş şezlongları vatandaşın geçişine dahi izin vermeyecek şekilde hınca hınç doldurmasınlar. İhtiyaç kadar şezlong vatandaş talep ettiğinde sahile konulsun. Böylece işletmeler hem şezlong kiralayıp gelir elde edecek hem de ecrimisil yükünden kurtulacak. Önümüzdeki yaz aynı sorunları yaşamamak şimdiden çalışmamız gerekiyor. Kıyılar hepimizin, dilediğim yere havlumu serip denize girerim diyorsak, bu mücadeleye de hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Bizler kışın da sahillerde olacağız, etkinlikler düzenleyeceğiz. Nasıl bir sahil istiyoruzun hayalini birlikte hayata geçireceğiz" dedi.
Açıklamanın ardından sahillerin halkın kullanımına açık olduğu söyleyen platform üyeleri denize girdi.

FOTOĞRAF