ATLETİZMDE elde ettikleri başarılarla Türkiye'nin gururu olan Özlem Kara, Tuğba Güvenç ve Bekir Karayel'in Palandöken'deki yüksek irtifa kampı devam ediyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak olimpiyat ve şampiyonalara günde yaklaşık 30 kilometre koşarak hazırlanan milli atletler, Palandöken'de depoladıkları enerjiyle pistlerde başarılı sonuçlar alacaklarını söyledi.
Deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikteki Palandöken Yaylası'nda kampa giren 32 yaşındaki Bekir Karayel, hedefinin 22 Ağustos'ta Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasında en iyi dereceyi almak olduğunu belirtti. Şu anda iki Türkiye rekorunu elinde bulunduran Karayel, şöyle dedi:
"Avrasya'da 6 kez Türkiye şampiyonu oldum. Londra Olimpiyatlarında yarıştım. 30 yıl aradan sonra en iyi maraton branşında koşan erkek sporcu seçildim. Balkan şampiyonluğmu var. En son Londra'da 2.16.07'lik derece ile olimpiyat barajını geçtim. İlk hedefim 22 Ağustos'ta Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasında maraton yarışına hazırlanıyorum. Türkiye'nin her yeri şu an çok sıcak. Maraton anlamında bizim daha serin ve düz yollara sahip parkurların olacağı bir şehre ihtiyacımız var. Erzurum bu ihtiyacımızı karşılıyor. Erzurum bizler için hem rakım hem de asfalt yollar bakımından en faydalı illerden biri."
Üsküdar Belediyespor'un başarılı atletlerinden ve 3000 metre engelde Türkiye Rekortmeni 21 yaşındaki Tuğba Güvenç, Estonya'daki 3 bin metre engel yarışında 9:36.14 koşarak Avrupa Şampiyonu oldu. Genç yaşında birçok başarılara imza atan Tuğba Güvenç, yaşı nedeniyle seneye büyükler avrupa şampiyonsına katılacağını vurgulayan Güvenç, şöyle dedi:
"Avrupa şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya ile dönmek istiyorum. Onun için elimden gelen herşeyi yapacağım. Antrenmanlar zorlu geçiyor. Her spor dalında olduğu gibi biz de yükseklik kampı çok önemli. Erzurum bunun için ideal bir yer. Her gün çift antrenman yapıyoruz. Mesafe koştuğumuz için okjisensiz ortamda çalışıyoruz. Yarışların yapıldığı yer ise deniz seviyesi yani oksijenin bol olduğu yer. Daha rahat nefes alıp verememiz sağlıyor. Buradaki çalışmamız ben de bayağı etki yaptı. Aşağı indiğimde kendimi çok rahat hissediyorum. Nefes alış verişlerde bacaklar çok hafif oluyor. Yaptığım sporda kendime her zaman 200 ve 400 metre olimpiyat ve dünya şamiyonu olan Allyson Felix'i örnek alıyorum."
Üsküdar Belediyesi'nin bir başka sporcusu olan milli atlet 25 yaşındaki Özlem Kara ise, 2012 yılında Londra Olimpiyatları ve Avrupa Şampiyonası'na katıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:
"2014 yılında Zürihde Avrupa şampiyonasında büyükler finalde yarıştım. 2015 de tekrar Olimpiyat barajını geçtim. Dünya Üniversiteler şampiyonasında üçüncü oldum. Daha sonra şampiyon kulüplerde Avrupa ikincisi oldum. 24 Ağustos'da dünya şampiyonası var. Orada final koşmak istiyorum. Sabah 2 saat akşamda 2.5 saat tempolu joklar atıyoruz. Akşam antrenmanları daha zor oluyor. Sabah 10.00-12.00 akşam da 20b00-22.00 saatleri arasında toplamda 25-30 kilometre koşuyoruz. Örnek aldığım sporcu Aslı Çakır Alptekin."

FOTOĞRAFLI