TÜRKİYE Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) heyeti ilk toplantısını Erciyes Üniversitesi’nde yaptı. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "TÜSEB, dünyanın dört yanında bulunan 5 bine yakın Türk bilim insanının araştırmalarını koordine eden bir merkez olacaktır" dedi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof.Dr. H. Fahrettin Keleştemur Erciyes Üniversitesi’nde yapacakları ilk toplantı öncesi Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof.Dr. Hamza Çakır’ı ziyaret etti. Rektörlük makamındaki ziyarete, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof.Dr. Eyüp Gümüş ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof.Dr. H. Fahrettin Keleştemur’un yanı sıra Kayseri İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Kamu Hastaneleri Birliği Kayseri Genel Sekreteri Prof.Dr. Ahmet Gödekmerdan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mütevelli Heyeti katıldı. Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Eyüp Gümüş, TÜSEB’in şubat ayında faaliyete geçtiğini ve Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur başkanlığında Türkiye’ye sağlıkta yeni bir vizyon, yeni bir gelecek çizeceğini dile getirdi. Gümüş; şöyle dedi:
"TÜSEB’in ilk toplantısını, Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur başkanlığında, 6 enstitü başkanı, genel sekreter ve mütevelli heyetimiz ile beraber burada gerçekleştireceğiz. Türkiye Sağlık Enstitüsü Başkanlığı ülkemizdeki bilimsel araştırmaları, araştırma merkezlerini, ilaç, cihaz ve aşı üretimini kontrol eden ve bu birimlerin koordinasyonunu sağlayan bir merkez olacaktır. Ayrıca TÜSEB, dünyanın dört bir yanında bulunan 5 bine yakın Türk bilim insanının araştırmalarını koordine eden bir merkez olacaktır."

FOTOĞRAFLI