RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe, bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle hekime zamanında başvurulmamasının, kanserin tanısını geciktirdiğini, tedavisini ise güçleştirdiğini söyledi.

Tepe, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce Zığındere Eğitim Salonu'nda kanser türleriyle ilgili bilgilendirme amacıyla organize edilen programda yaptığı konuşmada, erken tanı ve tedavi ile kanserli hastalarda önemli oranda iyileşmenin mümkün olduğunu belirtti.

Bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle hekime zamanında başvurulmamasının, kanserin tanısını geciktirdiğini, tedavisini ise güçleştirdiğini vurgulayan Tepe, şöyle devam etti:

"Kanser taraması, Rize Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'nde (KETEM) ücretsiz olarak yürütülmektedir. İlimizdeki 30-69 yaş arasındaki kadınlar ve 50-70 yaş arasındaki erkekler, merkeze başvurarak bu hizmetten faydalanabilirler. Kanser taramaları konusunda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Türkan Dönmez Nebioğlu'nun kanser türleri ve belirtilerine ilişkin bilgi aktardığı programa, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Naciye Hatinoğlu, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.