Kadir ÇETİNÇALI - İSTANBUL /

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde en az 25 milyon euro geliri kasasına koymayı garanti etmesine rağmen transferde temkinli davranmak zorunda. Sarı kırmızılı ekip teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun çok istediği ve bizzat devreye girerek Ertuğrul Sağlam ile transfer görüşmesi yaptığı Ozan Tufan için de geri adım atmak zorunda kaldı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de devrede olduğu Ozan Tufan'ın transferinde sarı kırmızılı kulübün, Yekta ve Sercan Yıldırım artı 3 milyon euroluk teklifi Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın teklifinin çok altında kalırken, 15 Ağustos'ta UEFA ile yapılacak toplantı öncesinde yine frene bastı.

Galatasaray bir yandan UEFA heyetini futbolun bağlı olduğu Sportif A.Ş'nin gelir gider tablosunda olumlu bir gidişat olduğunu kanıtlamaya çalışırken, Ozan'ın transferinde Fenerbahçe'nin önerdiği 6 milyon euroluk teklifin üzerine çıkılması halinde bütün hesapların alt üst olacağı ve UEFA'nın bu transferi hovardalık görerek, 2016-17 sezonu için sarı kırmızılı kulübü Avrupa Kupaları'ndan men etme olasılığının çok yükseleceği bildiriliyor.

Başkan Dursun Özbek bu yüzden çok istemesine rağmen Sneijder'in sözleşmesinin uzatılmasını da 15 Ağustos sonrasına bırakırken, Felipe Melo'nun kalması halinde gelecek sezon ancak 2 milyon euroluk teklifi kabul etmesi durumunda sözleşmesinin uzatılması söz konusu olacak.