KASTAMONU (AA) - İnebolu ilçesinde, restorasyonu tamamlanan eski belediye binasının Kent Müzesi olarak hizmet vereceği bildirildi.

Belediye Başkanı Engin Uzuner, tarihi binadaki restorasyon çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını söyledi.

Tarihi binanın İnebolu Kent Müzesi'ne dönüştürülmesi için 6 - 7 aydır çalışma yaptıklarını belirten Uzuner, "Çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bakanlıktan gerekli izinleri aldık" dedi.

İnebolu’nun tarihi ve kültürel değerlerine yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Uzuner, "Geçen hafta Çanakkale'deki Tarihi Kentler Birliği toplantısında ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen hocamızla bir görüşme yaptık. Daha önce İstanbul'da da bir toplantı yapmıştık. Sözen hoca bize büyük destek veriyor” diye konuştu.

İnebolu Kent Müzesi’nin senaryosunun yazılması için çalışma yapıldığını dile getiren Uzuner, şunları kaydetti:

"Kent Müzesi’ndeki odalarımızı sponsorlarımızın destekleriyle tefriş edeceğiz. Balıkçılık, bıçakçılık, sepetçilik, bezirhane, semercilik, nalbant ve denk kayığı ile ilgili 7 ayrı oda hazırlayacağız. Odalarda bu meslekleri tanıtan objelere yer verilecek. Odaların kapısına da sponsorların isimlerini yazacağız. İnebolu’nun 9 Haziran Şeref ve Kahramanlık Günü ile 25 Ağustos Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile ilgili de 2 ayrı büyük oda ayırdık. Bu odaları da adına yakışır şekilde tefriş edeceğiz. ÇEKÜL Vakfı'nın öncülüğünde müzeyi hayata geçireceğiz. İşin maddi boyutunu belediyemiz imkanları ve sponsorlarımızın katkılarıyla gerçekleştireceğiz.  Müze ile ilgili bir danışma kurulu ile bir de yürütme kurulu olacak. Danışma Kurulu ÇEKÜL Vakfı Başkanı Metin Sözen hoca, Bursa Kent Müzesi'ni yapan Ahmet Bey ve bizlerden oluşacak."

Uzuner, tarihi binanın 19. yüzyılda medrese olarak kullanıldığını, İnebolu Belediyesinin kurulduğu 1866 yılından itibaren de belediye hizmet binası olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.