Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara- İstanbul hızlı treni için "Torununu da al gör" diyerek kendisine çağrıda bulunan başbakan Ahmet Davutoğlu'nun doğru söylemediğini ileri sürdü. Vural, "Yalan ve haram saltanatınız yıkılacak. Böyle hayırsız başbakanlarla ülke yönetilmez. Başbakanı milletimize doğru bilgileri vermeye davet ediyorum. Aziz milletimizden ve bizden özür dilemeli. Yüreğin yetiyorsa bu özürü yap. Yapmadığın takdirde seni müfteri ve namert ilan edeceğim" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün yaptığı Adana mitinginde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın, Ulaştırma Bakanlığı yaptığı dönemde "Hızlı treni belki torunlarımız görür" dediğini belirtirken, yaptıkları ve yapacakları hızlı tren projelerini anlatırken, "AK Parti ülkenin dört yanına hızlı tren yaptı. Bu MHP’liye soruyorum; Gel gör. Torununu da al gör ki o torunlar bu ülkenin geleceğinin AK Parti’de olduğunu görsünler" dedi.
MHP'li Vural, bu sözlere tepki gösterdi. Vural, İzmir Banliyö Hattı treninin Halkapınar İstasyonu'nda yaptığı basın açıklamasında, Başbakan'ın yalan söylediğini öne sürerek, İstanbul-Ankara hızlı tren projesinin MHP'nin koalisyon ortağı olduğu hükümet tarafından ihale edildiğini ve kredisinin bulunduğunu anlattı. Vural şöyle konuştu:
"Davutoğlu yalan makinesi olmuş. Benim ismimi anarak Ulaştırma Bakanlığım döneminde hızlı trene karşı çıktığımı ifade etmiş ve 'Bunu torunlarım bile göremez' demek suretiyle 'Torununu da al gel' diyor. Buradan sana meydan okuyorum ey Davutoğlu; Sana 'hodri meydan' diyorum. Yalan söylüyorsun. Ankara- İstanbul hızlı tren projesi, MHP tarafından ihale edilmiştir. Kredisi MHP hükümeti döneminde çıkarılmıştı. Şu anda proje MHP'nin aziz milletimize hediye ettiği bir projedir. Ankara- İzmir hızlı tren projesinin fizibilitesini yapan da biziz. Bir başbakan bu kadar yalana tevessül eder mi?  Ey Davutoğlu TCDD İnşaat Daire Başkanlığı'nın Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin sunumunu oku. Projenin tarihçesinde; 17 Eylül 1999 tarihinde ihaleye çıkılmıştır deniliyor. Yalancıdan başbakan olmaz. 16 Ekim 2000 tarihinde 437 milyon 177 bin euro bedelle ortak girişime ihale edilmiştir. O tarihte iktidarda kim vardı? 23 Kasım 2000 tarihinde konsorsiyumla anlaşmayı imzalayan MHP. Ankara- İstanbul projesinin başlangıcı, kredi ihalesi MHP tarafından yapılmışsa sen aziz vatandaşlardan özür dileme erdemini gösterecek misin? Eğer 1 gram erdem varsa bu projenin kimin zamanında başlatıldığını, kimin ihale ettiğini iletirsin. Yalan üretip pazarlamaktan utarmıyor musunuz? Kredi onaylandığında 1 Mart 2002'de kim vardı iktidarda? Yalan söylemekte fahri profesörlük unvanını ustasından almış olacak. Ankara- İstanbul hızlı tren projesinin ilk etabının ihalesinin yapıldığı zaman TCDD Genel Müdürü olan kişi şu anda AKP'den milletvekili. Hiç olmazsa ondan bilgi al. Bu kadar yüzsüzlük, bu kadar pişkinlik, kitlelere yalan söyleyerek oy devşirmeye çalışmak acziyetin bir örneği. Marmaray için 'Ecdadın projesini raftan indirdik' dediler. Projesini yapanın da kredisini yapanın da bizler olduğunu ortaya koyduk. Kendiniz yapmış gibi bunu pazarlama yalanını sürdürdünüz. İZBAN'ı da biz yaptık. Yalan ve haram saltanatınız yıkılacak. Böyle hayırsız başbakanlarla ülke yönetilmez. Başbakanı milletimize doğru bilgileri vermeye davet ediyorum. Aziz milletimizden ve bizden özür dilemeli. Yüreğin yetiyorsa bu özrü yap. Yapmadığın takdirde seni müfteri ve namert ilan edeceğim."

FOTOĞRAFLI