Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde eğitim gören anaokulu öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde yaptıkları birbirinden güzel gösterilerle büyük beğeni topladı. 14 Aile Merkezi’nde 206 anaokulu öğrencisinin katıldığı etkinlikte, minik Suriyeliler, Arapça şarkılarla programa renk kattı.
Her yıl geleneksel hale gelen Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde eğitim gören anaokulu öğrencilerinin yıl sonu gösterisi, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) gerçekleşti. Miniklerin ellerinde Türk Bayraklarıyla İstiklal Marşı’nı okudukları gösteride, minik öğrenciler; Bayrak gösterisi, davul şov ve halk oyunlarıyla izleyenleri büyüledi. Sanayi Sosyal Tesisi bünyesinde bulunan ana sınıfında eğitim gören Suriyeli öğrenciler ise yıl sonu etkinliğine Arapça şarkılarla ayrı bir anlam kattı. Suriyeli öğrencilerin, Arapça şarkı söylemelerinin ardından salonda bulunan veliler, Suriyeli minikleri ayakta alkışladı.
Yıl sonu etkinliği programına katılan Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci, “Yaklaşık 34 tane Aile Merkezinde Anasınıfları mevcut. Şehitkamil Belediyesi olarak elimizdeki bu imkanları çocuklarımız için seferber ediyoruz. Bu konuda velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Bizlere güvenip çocuklarını emanet ediyorlar. Biz de çocuklarımıza gözümüz gibi bakıyoruz. Çocuklarımız gerek milli duyguları gerek manevi duyguları ortaya çıkarma ve bunun yanı sıra birlikte hareket etme konusunda faydalı eğitim alıyorlar. Sonuç olarak da burada güzel bir gösteriye imza attılar. Ben tüm emeği geçen arkadaşlarımıza ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan minik öğrenciler, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci’ye çiçek takdiminde bulundu. Halkoyunları, bayrak gösterileri ve davul şovla izleyicilere coşku dolu anlar yaşatan Anaokulu öğrencileri, kimi zaman ise muhteşem gösterileriyle dakikalarca ayakta alkışlandı.
MİNİK ÖĞRENCİLER GÖNÜLLERİ FETHETTİ
Çocuklarının muhteşem gösterilerini izleyen veliler, “Şehitkamil Belediyemizin sosyal tesisleri bünyesinde bulunan ana okullarında çocuklarımız, en iyi şekilde eğitimlerini görüyorlar. Çocuklarımız, ilköğretime başlamadan önce öğrenilmesi gereken her türlü bilgiyi öğretmenleri eşliğinde öğretiliyor. Bugün de çocuklarımızın yıl sonu etkinliği yapıldı. Yapılan gösterileri izlediğimizde, çocuklarımızın dolu dolu bir yıl geçirdiğini gördük. Bir yıl boyunca çocuklarımıza her türlü eğitim ve öğretim aşamasında yardımcı olan tüm öğretmenlerimizi yürekten kutluyoruz. Ayrıca bu güzel hizmetleri bizlere sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.