Eskişehir Barosu avukatları Adliye önünde toplanarak, dün İstanbul Adliyesi’ndeki makamında teröristler tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni düzenledi..
Anma töreninde konuşan Eskişehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Selçuk, Türk milleti olarak terörden yıllardan beri çok büyük zarar gördüklerini, bu yüzden terörü lanetlediklerini dile getirdi. Selçuk, "Bildiğimiz gibi terörün ırkı, dini, dili yoktur. Artık bunların olmadığını terörün hep birlikte lanetlenmesi gerektiği zamanının geldiğini düşünüyorum. Tüm terör gruplarına karşı hep birlikte kararlı bir duruş sergilemeliyiz” şeklinde konuştu.
“BU HUKUK TANIMAZLIK, TOPLUMUMUZU KAOSA SÜRÜKLEYECEKTİR”
Selim Kiraz’ın görevini mevzuata göre yaptığı için şehit edildiğini dile getiren Oğuzhan Selçuk, “Bu olay hukuk tanımazlık, hukuku kabul etmemek anlamına gelecektir. Bu hukuk tanımazlık ise toplumumuzu kaosa sürükleyecektir” dedi.
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Serhat Kapıcı ise, yargı mensupları olarak güçlerini milletten, yasalardan ve devletten aldıklarını söyleyerek, “Yaptığımız bu görevin zorluklarına rağmen vatan ve insan sevgimiz ve hizmet aşkımız bize sürekli yol gösterir, güç verir. İstanbul Savcısı sayın Selim Kiraz bu ilkeler doğrultusunda görev yaparken, maalesef bir terör saldırısı sonucu görevi başında şehit edilmiştir. Bu saldırıyı meslektaşlarımız, adliye çalışanlarıyla birlikte şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.