İbrahim LALELİ/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin ilk 'Buz Heykel Müzesi' Antalya'da kuruluyor.
Antalya Akvaryum içindeki Kar Dünyası Eğlence Merkezi bünyesinde hazırlanan müzede, heykeltıraş Serkan Kalkan buzdan heykellere son şeklini veriyor. Buzdan heykeller arasında, 2 metre büyüklüğünde bir de buzdan piramit olacak. Çalışmalarına özel aletlerle devam eden Kalkan, heykelleri bir an önce tamamlayarak müzenin seyire açılması için gece gündüz çalışıyor.
DUVARLARDA BUZ AKVARYUM
Bellorophontes (Chimera Efsanesi), Hadrianus Kapısı, Apollon Tapınağı, Myra, St Nicolas (Noel Baba), Abdal Musa, Attalos, Belkıs Efsanesi, Likya Mezarlığı'nın da buzdan heykellerinin bulunacağı müzenin duvarları ise donmuş balıkların sergilendiği buz akvaryumlarıyla kaplandı. İçerisinde yengeç ve farklı balık türlerinin bulunduğu buz akvaryum çocukların yoğun ilgi göstereceği bölümler arasında. Buzların içerisine yerleştirilen özel aydınlatmalarla ise müzeye mistik bir atmosfer kazandırıldı.
Heykellerin yapımında sona gelindiğini belirten Kar Dünyası Eğlence Merkezi Müdürü Murat Selek, açılışın birkaç hafta içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Buz Heykel Müzesi'nin Türkiye'de bir ilk olacağını kaydeden Selek, “Farklı bir müzeyi otaya çıkarmanın heyecanını yaşıyoruz. Antalya gibi yaz aylarında 50 derece hava sıcaklığını gören bir şehirde buzdan müze kurmak bizim farkımızı gözler önüne seriyor" dedi.
Yılın 12 ayı seyre açık olacak müzenin giriş ücretleri ise henüz belirlenmedi.