Cemal EKENTOK/ BURSA ()

U21 MAÇI BURSASPOR’UN
Bursaspor U 21 takımı, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde bugün Beşiktaş ile karşılaştı. Rakibine oranla daha etkili bir futbol ortaya koyan yeşil beyazlılar Kubilay Kanatsızkuş, Emirhan Aydoğan ve Furkan Soyalp ile bulduğu goller ile sahadan 3-0 galibiyetle ayrılmasını bildi.
AYRI GÜZERGAH KULLANDILAR
Bursaspor, Atatürk Stadı'na Çekirge istikametinden, Beşiktaş ise kamp yaptığı Holiday Inn Otel’den Merinos güzergahından geniş emniyet tedbiri altında gitti.
GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRİ
Bursaspor’un Beşiktaş karşılaşmasına rakip takım taraftarlarının yasaklı olmasına karşın Atatürk Stadı etrafında geniş emniyet tedbirleri dikkat çekti. Güvenlik için stada araç girişi yasaklanırken yollara yayaların girmemesi için yol kenarlarına demir parmaklıklar kondu.
2800 EMNİYET GÖREVLİSİ
Bursa Valiliği bu karşılaşma için geniş bir güvenlik tedbiri aldı. Karşılaşmada 2300 resmi emniyet mensubu ile 500 özel güvenlikçi olmak üzere toplam 2800 güvenlik mensubu görev yaptı.
TARAFTARLAR KARŞILADI
Bursasporlu taraftarlar, takımlarını Kırcı Otel karşısında meşalelerle karşıladı ve yeşil beyazlı futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulundular. Futbolcular, kendilerini karşılaşamaya gelen yüzlerce yeşil beyazlı taraftarı alkışlayıp soyunma odasının yolunu tuttular.
8 BURSASPORLU MİLLİ TAKIMLARDA
Beşiktaş karşılaşmasından sonra Bursaspor’da 8 futbolcu milli takım kamplarınna gidecek. Türk A milli takımının Katar ve Yunanistan ile oynayacağı özel maçlar için yeşil beyazlı takımdan kaleci Mert Günok, Serdar Aziz, Emre Taşdemir'ın dışında Balasz Dzsudzsak Macar milli takımına,  Tomas Sivok ve Tomas Necid Çek milli takımına, Stoch Slovak milli takımına, Advincula ise Peru milli takımı kamplarına katılacak.
BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULARA TEPKİ
Bursasporlu taraftarlar, Atatürk Stadı’nın zeminine çıkan Beşiktaşlı futbolcular aleyhine tezahüratta bulundular.
FATY YEDEK KALDI
Ertuğrul Sağlam, geldiği günden bu yana vazgeçemediği Faty’i ilk kez yedek bıraktı. Sağlam, uzun bir aradan sonra Japon futbolcu Hosogai’yi ilk 11’de yer verirken Medicana Sivasspor maçının başarılı ismi Erdem Özgenç'da yedek kalan bir başka oyuncu oldu.
DANY NOUNKEU SAHADA
Sakatlığı nedeniyle 3 hafta takımdan uzak kalacağı açıklanan Danş Nounkeu, doktorların yoğun tedavisi sonrasında cezalı Tomas Sivok’un yerine stoperde görev yaptı. Bu arada Aziz Eraltay ilk kez maç kadrosuna giremedi.