Gümüşhane’nin Kelkit ilçesiyle özdeşleşen Zilli Kilimlere yoğun talep var. Halk Eğitim Merkezi atölyelerinde üretilen Kilimler adeta yok satıyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehrali Can unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızdan olan Zilli Kilimi yaşatmak için sürekli kurslar açtıklarını belirterek işsiz vatandaşlarımızın kurslara devam etmelerini istedi.
Yurt içi ve yurt dışından siparişlere ürün yetiştirilemediğini belirten Can, kilim dokuyan kursiyerlerin ürünlerin satılmasıyla yaklaşık bin TL gibi bir ücret kazanabildiklerini, böylelikle hem aile bütçelerine katkı sağladıklarını hem de boş zamanlarını değerlendirmiş olduklarını söyledi.
Zilli Kilimin tanıtılması ve yaşatılması için projeler yaptıklarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları projenin kabul edildiği, Avrupa Birliği Hibe Programına başvuru yaptıklarını kaydeden Can, Halk Eğitimi Merkezinde her yaş ve ilgiye göre kurslar açtıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızı Halk Eğitim kurslarına bekliyoruz. Kelkit Zilli Kiliminin yaşatılması tanıtılması için projelerimize destek veren başta İlçe Kaymakamı Sayın Ozan Gazel’e, Belediye Başkanı Ünal Yılmaz’a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Temel Uğur Meydan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.