FRANSA'nın başkenti Paris'te verilen oylarda 7 Haziran'da birinci olan, 1 Kasım'daki seçimlerde bunu AK Parti'ye kaptıran HDP, Siirt'in Eruh İlçesi'ne bağlı Paris- Üzümlük Köyü'nde AK Parti'ye fark attı. 'Siirt'in Paris'i' olarak adlandırılan köyde HDP 106, AK Parti ise 7 oy aldı.
Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Haziran'da gösterdiği seçim başarısını 1 Kasım'da yakalamayan ve birinciliği AK Parti'ye kaptıran HDP'nin yüzünü 'Siirt'in Paris'i güldürdü. Siirt'e 40 kilometre, Eruh İlçesi'ne ise yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan, sebze meyve bahçeleri, fıstığı, sadece yörede yetişen üzümü, inciri ile ünlü Üzümlük-Paris Köyü'nde, 1 Kasım seçimlerinde, toplam 113 seçmenden 106'sı HDP'ye, 7'si ise AK Parti'ye oy verdi.
PARİS KÖYÜ
Eruh İlçesi'ne bağlı olan alt kısmında Dicle Nehri'nin bir kolu olan Uluçay'ın kollarından Zorava Çayı sayesinde yeşilliğine yeşil katan köy, mezar taşları ve taş kitabeleriyle, Selçuklu ve Osmanlı izlerini taşıyor. Sebze-meyve anlamına gelen Kürtçe 'Pares' kelimesinin zamanla Paris olarak ağızdan ağıza söylenerek kayıtlara geçen köyün adı sonra Üzümlük olarak değiştirilmiş. Ancak bölge halkı burayı hala Paris Köyü olarak tanıyor.

FOTOĞRAFLI