CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi ile  Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu tarafından desteklenen Kapadokya Festivali 21- 23 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir'in Uçhisar Beldesi'nde yapılacak.
Tiyatro çalışmalarını 20 yılı aşkın süreden bu yana Paris’de sürdüren Ali İhsan Kaleci’nin kurucusu olduğu CRT SBlaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’nin, tiyatro ile geleneksel sanatlar arasındaki ilişkiyi araştırdığı çalışmaların bir ürünü 'Seyirler Projesi’, uluslararası birçok sanatçı, akademisyen ve düşünürü Kapadokya Festivali’nde bir araya getirecek. Festival, Uçhisar Belediyesi, Argos in Cappadocia, Les Maisons de Cappadoce, Elai Restaurant ve Le Mouton Rouge Restaurant desteğiyle Uçhisar’da yapılacak.
Proje tiyatro, dans ve müzik başta olmak üzere, çeşitli sanat dalları ve sosyal bilimler disiplinleri arasında bir karşılaşma alanı oluşturacak.
Festival kapsamında, Peter Brook’un oyunlarından tanınan Balili oyuncu Tapa Sudana ile Güneş Tiyatrosu’nun (Théatre du Soleil) müzik yönetmeni Jean-Jacques Lemetre Türkiye’de ilk kez birer atölye kuracak. Ali ihsan Kaleci’nin, 'Köroğlu Destanı’ndan yola çıkarak yazdığı ve uluslararsı bir kadroyla sahnelediği ‘Yer ile Gök Arasında, Köroğlu’ isimli gösterisi ilk kez Kapadokya’da sergilenecek.  Atölye ve gösterim sürecini izleyecek olan uluslararası ve Türk akademisyen ve araştırmacılarla, projenin temel meselesini ve festival sürecini değerlendirmek üzere bir dizi tartışma organize edilecek.
Kapadokya Festivali’ndeki bütün etkinlikler ücretsiz izlenebilecek. Festival ekibi, gelecek izleyiciyi ağırlayabilmek için, kamping, pansiyon ve motellerle yapılan anlaşmalar sayesinde uygun konaklama seçenekleri de sunacak.

FOTOĞRAFLI